Foto: 2010
Nehorka velka odroda grapefruitu pomelo sa pouziva na zaujmave salaty v celej juznej azii. Prikladam Vietnamsku verziu salatu s krevetami.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
400 g nelúpané veľké |
|
200 g |
|
1 čerstvá |
|
3 lyzice rozdrvene |
|
3 lyzice cerstva |
|
2 lyzice |
|
pražená |
|
dressing : | |
2 lyzice |
|
3 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
1 na drobno nakrajana |
|
2 lyzice podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pomelo rozkrojime a nozom vykrojime segmenty, pracne noznicami a malym nozikom ocistime mesiaciky od blaniek a supky.Rozdelime na mensie kusky.Inac ide to OK . pomelo je suchsie ako grapefruit a supka je hrubsia. Nase pomelo malo cca. 2.30 kg
-
2
Surove krevety ocistime a dame ich na troske oleja rychlo oprazit , podlejeme trochu osolenou vodou , zakrijeme a par minut dusime , pokila nezmenia farbu do ruzovej. Moc neochucujeme lebo salat ma dressing . Ja som isiel podla klasickeho Vietnamskeho receptu a ten ziadal ich "parizer" Cha Lua -(bravcova jemna salama). Tu som len nakrajal na mensie kusky lebo je uz varena.
-
3
Mladu , mrkvu ocistime umyjeme, a nakrajame na jullien na zapalky ( nestruhame ) Neslane burske oriesky si dame cerstvo oprazit -skoro na sucho a nechame vychladnut a posekame na vacsie kusky - odlozime na stranu. Nasekame cerstvy koriander a matu.
- 4
Pripravime si dresing kde sa snazime zmiesat chute : slanu - sladku - kyslu a stiplavu aby ani jedna neprerazala. Vsetky ingrediencie zmiesame zalejeme dresingom posypeme podrvenymi burskymi orieskami a nakoniec ozdobime podla chuti oprazenou cibulkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
tejto fotke.... by som siahla....krásny receptík
Robil som aj tento Thajsky s kokosovym mliekom a prazenym kokosom super ale az moc exoticky na suroviny v europe.
s kokosovym mliekom a struhanym kokosom ( bez parizeru).