Pomarančovo– snehový koláč

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť.
  2. Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10–15 minút.
  3. Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna, pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme.
  4. Odtiahneme, primiešame žĺtky, maslo a navrstvíme na predpečený korpus. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor.
  5. Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ne dáme po kúsku kandizovaného pomaranča, jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme doružova.