Foto: micibakes
Takzvané "scones" toto pôvodom írske pečivo ma cesto skoro ako pagáče ale je na sladký spôsob. Je najlepšie s čajom alebo kávou a väčšinou Zobraziť celý popisTakzvané "scones" toto pôvodom írske pečivo ma cesto skoro ako pagáče ale je na sladký spôsob. Je najlepšie s čajom alebo kávou a väčšinou sa je ráno alebo na desiatu. Táto kombinácia pepermintu a pomaranču je veľmi chutná. Dobrú chuť!
porcií
príprava
na 205 °C
Suroviny
1 PL mleté |
|
2,5 PL |
|
0,25 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
8 PL studené (alebo obyčajné) |
|
1 ČL |
|
0,25 ČL |
|
0,25 hrnceka |
|
3 PL (alebo obyčajné) |
|
cca 3 kvapky |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 205C.
- 2
Pripravíme ľanové vegánske vajce tak že zmiešame ľanové semiačka a vodu. Necháme stáť asi 5 minút.
- 3
V ďalšej miske zmiešame obe príchute a javorový sirup.
- 4
Potom pridáme vegánske vajce a všetky suché ingrediencie.
- 5
Ďalej pridáme studené maslo a miešame tak aby sa maslo veľmi neroztopilo až kým sa nevytvorí cesto.
- 6
Na rovný povrch rozprestrieme papier na pečenie a pridáme cesto. Tlačíme zvrchu tak aby s vytvoril plochý kruh, asi 2.5cm hrubý. Rozrežeme na 6 kúskov. "Scones" od seba oddelíme a všetko aj s papierom prenesieme na plech.
- 7
Pečieme asi 17 minút. Po pečení necháme vychladnúť.
- 8
Poleva: Roztopené maslo dáme do misky a pridáme príchuť. Pomaly primešavame cukor až kým sa nevytvorí poleva. Polievame na vychladnuté pečivo a počkáme kým zmes stuhne, zopár sekúnd. Podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu