Pomarančovo-arašidové pralinky

heysugar - fotkaheysugar, 24. marca 2012
Pomarančovo-arašidové pralinky
Foto: heysugar

Moje prvé domáce čokoládové pralinky :)

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
plnka:
4 PL
100 g
100 g
80 g
60 g




Postup

  1. 1

    Najprv si vytemperujeme čokoládu. Ja na to nemám doma zariadenie, preto som použila nasledovný postup, vďaka ktorému bola moja čokoláda vo výsledku rovnako lesklá - rozpustila som si 140 g čokolády nad vodnou parou, iba do momentu kedy sa roztopí, ani o sekundu dlhšie. do tejto rozpustenej čokolády som následne pridala zvyšných 60 g a nechala rozpustiť. teplota sa takto znížila a čokoláda bola pripravená na použitie. Vymazala som ňou steny silikónovej formičky na čokoládu a odložila na 30 min. do chladničky.

  2. 2

    Na plnku som si namočila do rumu kandizovaný pomaranč a zatiaľ nad vodným kúpeľom zmiešala olej, arašidové maslo, kakao a med, pridala som pomaranč a nechala vychladnúť.

  3. 3

    Plnkou som naplnila formičky, v ktorých nám zatiaľ zachladla čokoláda a opäť som plnku zalialala roztopenou čokoládou. Po 2 hodinách v chladničke som mala doma pralinky, ktoré by mohli chuťou konkurovať aj tým belgickým :) nabudúce však ešte budem musieť trocha popracovať na tom, aby sa mi na niekotorých neurobili vzduchové bublinky.

    Pomarančovo-arašidové pralinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
sú nádherné ...
podľa tvojho návodu by som to mohla zvládnuť ... mám totiž rešpekt pred domácou výrobou praliniek ... určite vyskúšam ... :)
dadka2912
pekne sa Ti vydarili... treba dobre potriasľ formou ked´ do nej daš prvú časť čokolády,tá sa usadí a neostane tam žiaden vzduch...:-)ja som robila plnené višňami namočenými v rume a čokoládu som rozpúšťala v mikrovlnke...:-)
adkas
skvela praca! tvoje pralinky su priam ukazkove, silno tlieskam :))))
remcula
To je nádhera..To arašídové máslo..dá se někde koupit? Já jsem ho už dělala, ale ne podle mého receptu, jen si vzpomenout... Tobě tleskám! Bravo!!!

zuzliak
Vyzeraju pekne, a dufam ze ta nesklamem ked ti napisem, ze originalne belgicke pralinky su fajnove v zmysle velmi subtilne a mensie minimalne o 1/3 velkosti tych tvojich. Tie velke silikonove formy, aku si pouzila aj ty, sa vyrabaju typicky pre domace pouzitie. Originalne pralinky sa vsak robia mensie, a preto posobia ovela krajsie aj lakavejsie- nechap ma zle, aj ja som sa pralinky hodnu chvilu ucila robit. Dalsia vec sa tyka kvality cokolady na ich vyrobu- nepouziva sa hocijaka horka cokolada, ale skutocna kvalita a ta sa da zohnat aj u nas cez internet :) Aby sa ti nabuduce podarilo "dobyt" belgicky cokoladovy dvor naozaj, posielam ti adresu firmy, ktora originalne formy na pralinky zasiela na dobierku:  www.chocolateworld.be
V mojom portfoliu najdes recept aj na pralinky, aj diskusie na temu temperovanie cokolady, co som s anaucila u svetoveho specialistu na vyrobu praliniek aj spracovanie cokolady- firmy Callebaut. Drzim prsty a tesim sa na dalsie tvoje pralinky :) Tento komentar ti nepisem, aby som ta "zvozila" ani ta nechcem deprimovat; ver mi ze nie; viem kolko prace vyroba krasnych a ozaj lesklych a chutnych praliniek stoji. Sama ich robim tiez. Ak chces, posli mi mail- moju adresu mas v u mna portfoliu a poslem ti obratom presny popis ako sa pralinky robia u profesionalov :)
elekra
Nádherné pralinky, priam pozývajú Daj si ma! Zatiaľ som na ne nenabrala odvahu.
valeri
No fakt na "zožratie", úžasné, ukladám si recept. Nie je zbytočne prekombinovaný. Páči sa mi. Formy mám asi trojaké. musím, vyskúšať.
orchidea
krásne pralinky, ja som ich už tiež skúšala robiť, plnila som ich karamelom a ten nápad s rozpustením čokolády sa mi páči, vyskúšam ho...
vimar
chcem sa opýtať, po tom, čo pridáš zvyšok čokolády, tak ešte stále držíš nad parou, alebo to odstavíš a len čakáš, kým sa rozpustí aj ten zvyšok?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia