Foto: heysugar
Moje prvé domáce čokoládové pralinky :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si vytemperujeme čokoládu. Ja na to nemám doma zariadenie, preto som použila nasledovný postup, vďaka ktorému bola moja čokoláda vo výsledku rovnako lesklá - rozpustila som si 140 g čokolády nad vodnou parou, iba do momentu kedy sa roztopí, ani o sekundu dlhšie. do tejto rozpustenej čokolády som následne pridala zvyšných 60 g a nechala rozpustiť. teplota sa takto znížila a čokoláda bola pripravená na použitie. Vymazala som ňou steny silikónovej formičky na čokoládu a odložila na 30 min. do chladničky.
- 2
Na plnku som si namočila do rumu kandizovaný pomaranč a zatiaľ nad vodným kúpeľom zmiešala olej, arašidové maslo, kakao a med, pridala som pomaranč a nechala vychladnúť.
- 3
Plnkou som naplnila formičky, v ktorých nám zatiaľ zachladla čokoláda a opäť som plnku zalialala roztopenou čokoládou. Po 2 hodinách v chladničke som mala doma pralinky, ktoré by mohli chuťou konkurovať aj tým belgickým :) nabudúce však ešte budem musieť trocha popracovať na tom, aby sa mi na niekotorých neurobili vzduchové bublinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podľa tvojho návodu by som to mohla zvládnuť ... mám totiž rešpekt pred domácou výrobou praliniek ... určite vyskúšam ... :)
V mojom portfoliu najdes recept aj na pralinky, aj diskusie na temu temperovanie cokolady, co som s anaucila u svetoveho specialistu na vyrobu praliniek aj spracovanie cokolady- firmy Callebaut. Drzim prsty a tesim sa na dalsie tvoje pralinky :) Tento komentar ti nepisem, aby som ta "zvozila" ani ta nechcem deprimovat; ver mi ze nie; viem kolko prace vyroba krasnych a ozaj lesklych a chutnych praliniek stoji. Sama ich robim tiez. Ak chces, posli mi mail- moju adresu mas v u mna portfoliu a poslem ti obratom presny popis ako sa pralinky robia u profesionalov :)