Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 15. decembra 2015
Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)
Foto: sjuz

Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej Zobraziť celý popisKozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)

4
porcie
20 minút
príprava
60/240 minút
na 180/100 °C

Suroviny

 (alebo jahniatka)
 (srdce, pečeň, slezina)
3  PL
3 väčšie ks
1 hlávka
3 ks




Postup

  1. 1

    Na plnku som si pokrájala dve cibule, cesnak podľa chuti a slaninu na kocky, a dala upražiť tak, aby cibuľa bola do zlata a slaninka vypečená. Medzitým som si pokrájala pečivo - tmavé - na kocky, dala do misy, pridala pokrájanú petržlenovú vňať, majoránku, soľ, korenie, vajcia, a po upražení aj cibuľu so slaninkou. Pokrájala som na kocky všetky vnútornosti a primiešala do plnky.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hruď som naplnila a zachytila špajlami, aby plnka nevyšla von.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala do pekáča, osolila, orascovala a podliala vodou, pridala pokrajanu cibuľu, pár strúčikov cesnaku, prikryla a dala piecť na 180 st. C na hodinu. Po hodine som znížila teplotu a piekla ešte 4 hodiny na 100 st.C Občas som pozrela, poliala výpekom a mäsko opatrne otočila.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K mäsku som podávala tiež pomaly pečenú zeleninku - zemiaky, cviklu, mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, ktorú som pri podávaní poliala výpekom z maska.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnená hruď:

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

renulienka
K jahnacine sa každý rok dostanem pomerne lahko , máme už svoje zdroje, ale takú tetušku s kozliatkami by som veru brala za susedu ;-)
oldomachac
veru, veru, ,,,fantazia,,,, , kto neskusil, nevie. Moje spomienky sa viazu na jar, velkonocny cas, kedy uz bolo v chlieve niekolko kozliatok a v druhom niekolko jahniatok (chudackovia capkovia a barancekovia), ale ta basta potom,................ . U nas to moja mama robievala v tzv, zeleznaku, bud cele- nadievane, alebo predna cast aj prednymi nohami a tiez nadievane, v peci, kde sa piekol chleba, tu nemal kazdy, ale dobry sused ju pozical, ked ste si ju pripravili (rozkurili) sami. Rozdelene na drobne - mne uplne stacila nadievka namacana vo vypeku. Len tak pomimo, ja by som tuto dobrotu nemiesal, s ,,,,olivovym olejom,,,,, ( so ziadnym olejom) prajem vsetkym, dobru chut!