Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami fotorecept
Foto: sjuz
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej Zobraziť celý popisKozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)
porcie
príprava
na 180/100 °C
Postup
-
1
Na plnku som si pokrájala dve cibule, cesnak podľa chuti a slaninu na kocky, a dala upražiť tak, aby cibuľa bola do zlata a slaninka vypečená. Medzitým som si pokrájala pečivo - tmavé - na kocky, dala do misy, pridala pokrájanú petržlenovú vňať, majoránku, soľ, korenie, vajcia, a po upražení aj cibuľu so slaninkou. Pokrájala som na kocky všetky vnútornosti a primiešala do plnky.
-
2
Hruď som naplnila a zachytila špajlami, aby plnka nevyšla von.
-
3
Dala do pekáča, osolila, orascovala a podliala vodou, pridala pokrajanu cibuľu, pár strúčikov cesnaku, prikryla a dala piecť na 180 st. C na hodinu. Po hodine som znížila teplotu a piekla ešte 4 hodiny na 100 st.C Občas som pozrela, poliala výpekom a mäsko opatrne otočila.
-
4
K mäsku som podávala tiež pomaly pečenú zeleninku - zemiaky, cviklu, mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, ktorú som pri podávaní poliala výpekom z maska.
-
5
Naplnená hruď:
Diskusia k receptu