Poľovnícka sarma (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka aj úžasné diviačie mäsko a kadečo iné..tak sme sa rozprávali, potešili, že sa po dlhom čase vidíme a dostala som aj recepty..jeden z nich prídávam takú fajnovú poľovnícku sarmu..
45 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv som sa venovala plnke,,,takže som pripravila divinu, ale kombinovala som ju s bravčovým plieckom, aby to nebolo suché...mäsom som umyla ,osušila a pomlela na elektrickom mlynčeku..dosť dlho mi to trvalo,,lebo môj mlynček je taký pán, ktorému to treba najprv pokrájať na malé kúsky, lebo mi odmietne brať mastnejšie a blany..zadrhne sa a musím ho rozoberať..tak som mu prešla cez rozum, pokrájam mäso a melie len sa tak práši..
- na panvicu som dala pokrájanú slaninu a pridala som pokrájanú cibuľu,,,všetko som opiekla..pridala som k mletému mäsu..mäso som osolila, okorenila, pridala som štipku mletých borievok..
- pridala som umytú ryžu a krúpy jačmenné..
- pridala som materinu dúšku a vajce..všetko som zmiešala a nechala , aby sa spojili chute, pokiaľ som si pripravila základ..
- pripravila som si listy na balenie...tieto som si dala do kameninového súdka, keď sme tlačili kapustu..
- pripravila som si rebrá , kosti a domácu údenú klobásku..
- z plnky som robila malé guľky , ukladala na listy a balila..
- keď sa mi minula plnka,všetky listy boli zabalené...
- a teraz som pristúpila k naplneniu hrnca...na spodok som dala hrsť kapusty a uložila som rebrá..to preto, aby sa sarmy počas varenia neprilepili o dno hrnca..
- rebrá som posypala opäť kapustou..uložila som ďalší rad sarmy, posypala kapustou a uložila som kosti a klobásku..
- na to som uložila poslednú vrstvu sarmy a posypala kapustou..
- poliala som paradajkovým pretlakom..
- vrch som osolila, okorenila, pridala mleté borievky, červenú mletú papriku..a napokon bravčovú masť, aby sa paprika rovnomerne roztopila..
- Všetko spolu sa varilo 75 minút..potom som vrché dve vrstvy sarmy vybrala do rajnice..v
miske som rozmiešala šľahačku s múkou, pridala som do hrnca a nechala prejsť varom...vložila som späť sarmy..ozdobila som opečenou slaninkou...prajem vám dobrú chuť...vynikajúca ..
|