Polievočka zo šampiňónov s haluškami
Autor receptu: jullynka
moja naj, odporúčam všetkým
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- -huby dáme variť do slanej vody, ale pozor zvyknú vykypieť tak nezakrývať úplne
-keď sú hríby uvarené pridáme zemiaky nakrájané na kocky a korenie/ rasca, chilli , mletú papriku a štipku vegety. komu chutí mrkvička može aj tú šupnúť do hrnca .
- keď sú zemiaky polomäkke, haluškové cestíčko vytvorené z múky , krupice , vajca, olivového oleja a štipky vegety hádžeme svojim spôsobom do polievočky, verím že kazdý má svoj vlastný spôsob.... ja ich tam dávam pomocou malej lyžičky :) nechám variť asi 10 minút , no treba skušať,aby sa nerozvarili...hehe ja rada skúšam väčšinou až tak, že sa počas varenia "najem ochutnávaním " a potom sa môj priateľ sťažuje , že jedáva sám.
Nakoniec dáme nasekanú petržlenovú vňaťku :)
- DOBRÚ CHUŤ ! :)