Foto: elixir
Toto je veľmi rýchla a asi tá najjednoduchšia polievka aká môže byť, popri špargľovej, ktorú som sem nedávno pridala. Nemávame doma čerstvé huby/hríby, Zobraziť celý popisToto je veľmi rýchla a asi tá najjednoduchšia polievka aká môže byť, popri špargľovej, ktorú som sem nedávno pridala. Nemávame doma čerstvé huby/hríby, lebo do lesa na ne nechodíme a s kúpenými som mala zlé skúsenosti. Takže toto je taká záplata, keď máme na ne obrovskú chuť.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masielku si spravíme zápražku s múkou. Zalejeme vrelou vodou, pridáme na drobno nalámané sušené hríby, osolíme, okoreníme.
- 2
Medzitým si nakrájame zemiaky a tiež pridáme k hríbikom. Povaríme 15 minút.
- 3
Potom pridáme smotanu na šľahanie a rozmiešame. Môžeme podávať, polievočka chutí výborne a krásne vonia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Receptík ma potešil.
@radox : na tie moje to stačilo, aj keď v realite to nebolo 15 min ale možno 18, kým som šúpala a krájala zemiačiky. Podľa mňa záleží i na tom, na ako hrubo sú tie hríbiky nakrájané. Som rada, že postup sa Ti páči. :)
nechcem vrtat do teba to je len tip.Povedzme mne je to jedno kolko si varila tie hriby polievocka vyzera uchvatne receptik si ulozim a tie susene hriby zamenim za sampiony ktore mam radsej.Dakujem za recept
U nas bez polievky nesmie prejst TYZDEN! A nastastie nasi mali vnuci, ked pridu k babi vzdy pytaju nase slovenske dobroty.
My tu tiez kupujeme cerstve hriby a do kazdej hubovice pridavam aj v dostatocnom mnozstve championky. Tie prave susene tu nemaju chut ako ich pozname a tie z domoviny vzdy odkladam na Vianocnu kapustnicu.
Okrem tejto varim aj fantasticku hubovu mrvenicu s domacou zavarkou.
@mesiar50 : neberiem to ako vŕtanie, to je ok. Mnoho ľudí hríby máča a iste to nie je nezmyselná činnosť... :) A rada si vypočujem konštruktívne názory iných ľudí...
Hríby pri susení stratia veskeru vodu preto sù scvrknuté
cize zosusené preto ich namocím aby sa vlastne dostali
skoro do povodneho stavu tak isto sa vysusí aj domáca
údená klobása,ulezané hovedzie sú tam minimálne 20%
mínusové straty uz nech spomeniem aj suché salámi
ved to sa nám odzrkadluje aj na tych ,,peknych cenách'
ale sú tam ozaj velké straty.Zo 100kg klobás nám po mesiaci ostalo cca 80kg asi tolko o susení sorry odbocil som od témy.Prajem pekny den
@jewa som rada, že si sa inšpirovala, treba si podochucovať, kto má ako rád. Ďakujem Ti za odozvu. :)