Batatová polievka

Polievka zo sladkých zemiakov s jablkom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Výborná polievka na chladné jesenné večery. Malá obmena - trochu exotiky v polievke nezaškodí :-)

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvá surovín sú orientačné, musím sa priznať, že polievku robím "odoka". Očistenú a pokrájanú cibuľu opečieme a podusíme na troche olivového oleja. Pridáme nakrájané jablko. Pomiešame. Pridáme rozpučený cesnak, koreniny a trochu podusíme.
  2. Pridáme nakrájané sladké zemiaky (bataty) a trochu vývaru, pomiešame. Posolíme a pokoreníme.
  3. Dolejeme kokosovým mliekom. Varíme na slabom ohni až pokým nie sú zemiaky mäkké. Pridáme ocot. (Dolievame vývar podľa preferencie hustoty polievky.)
  4. Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Niekedy si odložím trocha kokosového mlieka na ozdobenie polievky na tanieri. Kto má rád čerstvý koriander, môže tiež posypať hotovú polievku s pár lístkami. A ak chcete, môžete si do polievky kvapnúť aj pár kvapiek limetky.