Polievka za ,,facku,,

Autor receptu: arasid

Vonku je horúco, dnu dusno ... Ale žalúdok neberie ohľad, chce byť plný! Predstava, že sa musím postaviť k sporáku a "krvopotne" niečo v hrncoch vykúzliť, je strašná. Mozog pracuje na plné obrátky, hlavne keď sa vám ozvú vnučky, že prídu, veď sú prázdniny. Najlepším riešením je spraviť palacinky. Ja viem, pri nich je viac ako horúco, než na tanieri vyrastie kôpka palaciniek, aby bolo dosť pre všetkých. Ešte by bodla dáka polievka,ako kontrast medzi sladkým a slaným.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravím klasickú zásmažku,zaprášim paprikou,zalejem vodou, miešam a pridávam, soľ, mleté korenie, rascu, a keď začne polievka vrieť, pridávam zeleninový bujón, ak ho nemám, tak trochu vegety, nakoniec rozotretý cesnak.
  2. Polievku odstavím a nakrájam dva krajčeky chleba na kocky, pokvapkám olejom a osmažím na panvici do chrumkava.
  3. Keď prídu vnučky, nachystám polievku na stôl a so slovným doprovodom im každej nalejem do keramických misiek. Slovný prejav:" Dievčatá, toto je taká polievka, ktorú varievala vaša praprababička, keď prišli domov unavené z vinohradu, lebo sa dala rýchlo uvariť a pekne im voňala od cesnaku. Bola to polievka chudobných , len si spomeňte na staré slovenské rozprávky, ktoré občas vidno v telke, čo si myslíte? Presne takúto aj v nich varili..." Bol by v tom čert, aby moje ciprlínky neochutnali, a bola som prekvapená, malá Danka prehlásila:" Baby, to bola najfantastickejšia polievka v mojom živote ..." No a potom sa pustili do palaciniek. Uf, a ja som si povedala - lacné - frišké a chutilo, aj kd v nej bol cesnak. A z pečeného chlebíka zostal len prázdny tanier.