Polievka z pečených paradajok

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Polievka z pečených paradajok
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks menších
12 strúčikov
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky dobre umyjeme a osušíme.

  2. 2

    Rúru zohrejeme na 190 °C. Paradajky, celé olúpané strúčiky cesnaku a bazalku dáme na pekáč, polejeme olejom a pečieme domäkka asi 25–30 minút.

  3. 3

    Roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, osolíme okoreníme. Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s parmezánom a chlebovými krutónmi.

Diskusia k receptu

jerica
to nemá chybu , jedoduché , rýchle , chutné:-)KK
elekra
A túto zas miluje môj vnuk hoci paradajky nemá rád....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia