Polievka z morskej tresky
Autor receptu: redakcia
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym korením a na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarené rybie mäso vyberieme a odložíme do tepla.
- Rybí vývar zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja a hladkej múky. Pridáme očistený a na malé kocky pokrájaný zemiak, očistený a umytý ružičkový kel, trochu drvenej rasce, rozotrený cesnak a varíme 15-20 minút.
- Potom vložíme späť uvarené rybie mäso, necháme prejsť spolu varom pol minúty a odstavíme. Hotovú polievku dochutíme majoránom. Podávame s kockami čierneho chleba, ktorý sme opražili nasucho.
|