Polievka z koreňovej zeleniny
Autor receptu: timara
Alternatíva na nedeľnú polievku, keď už máme doma koreňovú zeleninu. (Inšpirácia Apetit).
3-4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájný cesnak. Pridáme všetkú zeleninu nakrájnú na kocky, spolu restujeme 5 minút a potom zalejeme vodou (2-3 cm nad zeleninou). Pridáme nastúhaný zázvor, mletý kmín, osolíme, okoreníme a varíme cca 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
- Polievku rozmixujeme, ak je príliš hustá zriedime ešte vodou, chvíľu prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou.
- Naservírovanú polievku môžeme dozdobiť lyžičkou kyslej smotany, pažítkou a čerstvo namletým korením.