Karfiolová polievka

Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Karfiol umyjeme a odstránime zelené časti, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečieme, až kým karfiol nemá peknú hnedú farbu.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji. Pridáme upečený karfiol (pár ružičiek odložíme na ozdobenie polievky), zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Ochutíme soľou, korením a rozmixujeme dohladka.
  3. Hotovú polievku zjemníme smotanou a dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s kúskami pečeného karfiolu a bagetou zapečenou so strúhaným parmezánom.