Polievka z husacích drobkov a rizoto (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Pôvodne som chcela variť slepačiu polievku. No do oka mi padol balíček s hasacími drobkami. Zaberá mnoho miesta v mrazničke. Preto som sa rozhodla pre túto polievku. Moja mama vždy z husacích drobkov okrem polievky spravila aj rizoto.

Postup

  1. Balíček s husacími drobkami obsahoval celý husací krk , paprčky , krídla a žalúdok.Očistila som si mrkvu ,petržlen , zeler , cibuľu.Pridala som aj kúsok kelu.Polievku som osolila , pridala nové a čierne korenie.Varila som na miernom ohni cca 2 hodiny.
  2. Do polievky som ako závarku spravila krupicové knedličky.Skladajú sa z vajca , detskej krupice , trošky oleja , kypriaceho prášku a petržlenovej vňaťky.
  3. Z polievky som odobrala do druhého hrnčeka vývar , v ktorom som ich uvarila.
  4. Mala som málo vňate , tak som požiadala manžela , nech mi ešte zo záhrady trošku prinesie.
  5. Na rizoto som orestovala cibuľu.
  6. Umyla som si ryžu , nechala som ju odkvapkať.
  7. Ryžu som trochu opiekla. Podliala som ju horúcou vodou a dvomi naberačkami čírej polievky.Keď bola ryža skoro hotová , pridala som mrazený hrášok a z polievky nakrájanú mrkvu a posekanú petržlenovú vňať.
  8. Kým sa mi ryža dusila , obrala som krk a krídla. Žalúdok som nakrájala.
  9. Tu je zvyšok. Veľké kosti som vyhodila. Kožky a mastnejšie mäso mal na obed náš psík.
  10. Najradšej by som do všetkého nasypala veľa petržlenovej vňaťky.
  11. Tu je hotové rizoto. Podávala som ho s ľadovým šalátom.