Paradajková polievka
Polievka z čerstvých paradajok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Paradajky umyjeme, narežeme na hornom aj spodnom konci do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou a ošúpeme. Nakrájame na kocky.
- V hrnci rozohrejeme olej a restujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku, po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný
cesnak, najemno nakrájaný stonkový zeler a mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a vývar, bobkový list, tymian, dochutíme trstinovým cukrom, povaríme asi 15 minút. Z polievky vyberieme bobkový list, stonky tymianu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.
- Polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme lístkami bazalky, môžeme posypať strúhaným parmezánom.
|