Polievka s kuriatkami a jahňacími mäsovými knedličkami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam recept na veľmi chutnú nádherne voňavú polievku s kuriatkami, zeleninou a s
výbornými jahňacími mäsovými knedličkami.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 70 - 80 °C |
Postup- Očistila som cesnak, pokrájala som cibuľu, ktorá pôjde do mäsových knedličiek a jarnú cibuľku do polievky,...
- ...mrkvu a petržlen som pokrájala na kolieska,...
- ...umyla som kuriatka, nechala som ich dobre odkvapkať z vody na cedníku a väčšie z nich som prekrojila na menšie kusy.
- Do misy som dala mleté jahňacie mäso a soľ,...
- ...pridala som mleté čierne korenie, mletú červenú papriku,...
- ...jedno rozšľahané vajce,...
- ...pokrájanú cibuľu, premiešala som dôkladne...
- ...a na záver som zahustila strúhankou na tvárne mäsové cesto, ktoré som nechala v chlade odpočinúť, aby sa dobre prepojili navzájom všetky chute.
- Potom som vlhkými rukami vytvarovala z tohoto cesta knedličky v tvare guľôčok o priemere 3 - 4 cm.
- Na rozohriatom oleji som orestovala jarnú cibuľku do sklovita,...
- ...pridala som koreňovú zeleninu a nechala som ju skaramelizovať,...
- ...nasledovali pripravené kuriatka, krátko som ich opražila,...
- ...pridala som celý cesnak, sladkú mletú červenú papriku, ktorú som nechala v tuku úplne rozpustiť, za stáleho miešania som ju krátko orestovala,...
- ...priliala som domáci kurací vývar, podľa chuti dosolila, pomaly priviedla do varu a varila na strednom plameni celkom 40 minút.
- Asi 15 minút pred koncom som vložila jahňacie mäsové knedličky a na miernom ohni som ich dovarila do mäkka, polievka bola hotová, vypla som plameň, polievku som ničím nezahusťovala.
- Polievku som rozdelila do tanierov, posypala som ju posekanou čerstvou zelerovou vňaťou a podávala.
- pohľad zblízka: je to nádherne voňavá a zdravá polievka, pestrá a dosť hustá aj bez zahustenia, je veľmi chutná, nepotrebuje veľa korenín, kuriatka samotné majú výraznú vôňu a pomerne korenistú vynikajúcu chuť, ktorú vynikajúco dopĺňajú jahňacie mäsové knedličky.
|