Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom fotorecept
Foto: elixir
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 ml |
|
3 vetvičky |
|
1 ks (biela časť a mäkká zelená) |
|
1 PL |
|
Knedlíky: | |
0,5 l |
|
1 ČL |
|
125 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Z vody, soli a polenty uvaríme hustú kašu. Na najslabšom plameni ju potom necháme 10 minút dusiť pod pokrievkou za občasného premiešania.
-
2
Medzitým očistíme a na kolieska nakrájame pór, pod pokrievkou ho 5 minút podusíme na lyžici oleja na panvici. Vyberieme ho a odložíme bokom.
-
3
Do hotovej kaše vmiešame dve lyžice oleja pre zjemnenie. S pomocou dvoch lyžičiek formujeme knedlíky, ukladáme ich na olejom potretý tanier a necháme ich vychladnúť.
-
4
Na panvicu dáme ďalšiu lyžicu oleja a knedlíky osmažíme.
-
5
Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme rozmrvenú fetu, lístky majoránu a privedieme ich k varu.
-
6
Na záver všetko spojíme a omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu.
-
7
V recepte do knedlíkov pridávali aj parmezán (40g), kto ho má rád, smelo do toho. Je to taký základný recept, ktorý by sa dal tiež podochucovať, v závislosti od toho, s čím ich pripravujeme... dať bylinky, alebo pretlačený cesnak či trochu horčice, miesto cesnakového oleja dať iný, alebo maslo... Fantázii sa medze nekladú, s "cestom" sa pracuje veľmi dobre.
len sa chcem spýtať akú polentu si použila - kukuričnú krupicu alebo instantnú polentu? a cesnakový olej tiež olivový, tak sa mi vidí :-)
dakujem za odpoved.
5*****
páči sa mi aj možnosť variability veľmi :-)
@pusta ďakujem :) je to kukuričná krupica
@betka33 veru, je všestranná :)