Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom
Foto: lubi
Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No jednoducho "jedna báseň".....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
160 g |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
100 g |
|
50 ml |
|
170 ml |
|
1 strúčik |
|
|
|
Krém: | |
50 g |
|
50 g |
|
2 ks uvarené natvrdo |
|
3 PL najemno nasekaný |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Pór a papriku nakrájame na drobno a na troche olivového oleja ich prudko opečieme. Necháme vychladnúť. Zmiešame múku, polentu, prášok do pečiva a soľ, pridáme olej a minerálku a premiešame. Pridáme paprikovú zmes, kukuricu, nasekaný cesnak, osolíme a poriadne premiešame. vzniknuté cesto naplníme do silykonóvych formičiek a upečieme.
- 2
Krém: Heru vyšľaháme do peny pridáme nátierkové maslo a ešte prešľaháme. Uvaríme si vajíčka, necháme vychladnúť. Vyberieme z nich žltka a vydličkou ich popučíme. Pridáme do maslovej zmesy. Rovnako aj cesnak medvedí, nastrúhaný parmezan a soľ podľa chuti. Premiešame a hotovým krémom ozdobíme cupcakes.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu