Pohankové palacinky

Autor receptu: lan

Máte radi palacinky? Aj ja. Ale tie klasické som už dávno nerobila - teraz obľubujem pohankové. Sú bez lepku, vajec, pridaného cukru a na prípravu netreba olej. Na cesto stačia tri ingrediencie. Zvláštne, však? Chutia výborne - ale ak pri slove pohanka krčíte nos, zrejme ste mali doteraz šťastie len na hnedú pohanku. Hnedá pohanka bola tepelne upravovaná a má výraznú chuť aj pach...vlastne ju tiež veľmi nemusím. Pohanka, ktorú používam je svetlá - neupravená tepelne.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 7 PL pohanky pomelieme mlynčekom na mak a pridáme k nej trocha vody a miešame - zhustne na kašu.
  2. 2 kopcové PL syrovátky rozpustíme v 1dl teplej vody - keď bude rozpustená, tak ju pridáme k pohanke.
  3. Dobre premiešame a podľa potreby pridáme ešte vodu aby vzniklo hustejšie palacinkové cesto. Pečieme na panvici bez tuku. Sevírujeme :)