Pohankové palacinky
Autor receptu: lan
Máte radi palacinky? Aj ja. Ale tie klasické som už dávno nerobila - teraz obľubujem pohankové. Sú bez lepku, vajec, pridaného cukru a na prípravu netreba olej. Na cesto stačia tri ingrediencie. Zvláštne, však? Chutia výborne - ale ak pri slove pohanka krčíte nos, zrejme ste mali doteraz šťastie len na hnedú pohanku. Hnedá pohanka bola tepelne upravovaná a má výraznú chuť aj pach...vlastne ju tiež veľmi nemusím. Pohanka, ktorú používam je svetlá - neupravená tepelne.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- 7 PL pohanky pomelieme mlynčekom na mak a pridáme k nej trocha vody a miešame - zhustne na kašu.
- 2 kopcové PL syrovátky rozpustíme v 1dl teplej vody - keď bude rozpustená, tak ju pridáme k pohanke.
- Dobre premiešame a podľa potreby pridáme ešte vodu aby vzniklo hustejšie palacinkové cesto. Pečieme na panvici bez tuku. Sevírujeme :)