Pohánka so špenátom a hubami

Autor receptu: danda3

Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za to.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku cez sitko prelejeme vodou a necháme odkvapkať. Medzitým do hrnca dáme dva hrnčeky vody, keď zovrie, pridáme pohánku, soľ a trošku oleja, od bodu varu varíme minútu, vypneme a necháme dôjsť.
  2. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Potom precedíme, vodu nevylievame. Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme pokrájané huby, rascu, soľ a smažíme, potom zalejeme vývarom z húb, podusíme. Keď sú mäkké, pridáme umytý a natrhaný špenát + pohánku, miešame, ak je to vodové, necháme odpariť až na želanú konzistenciu.
  3. Podávame s kyslou príllohou, uhorky, baranie rohy a pod. Ja som tento rok urobila takéto miš-maš poháre - baranie roky, alma paprika, čili paprička a štipľavá červená paprika.