Plnka z kuracích pečienok (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Takúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj zapečená alebo len tak pripravená so zeleninovým šalátom.
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu pokrájame na jemno a speníme na oleji.
- Pridáme nachystané kuracie pečienky a jemne ich orestujeme,
- pridáme na kocky nakrájaný rožok alebo dva (podľa toho, koľko chceme plnky, alebo aké veľké rožky sme kúpili),
- necháme rýchlo prehriať a pridáme celé vajíčka,
- premiešame ako praženicu, osolíme, okoreníme a pridáme zmes byliniek (použila som majoránku, tymián a levanduľové lístky) a petržlenovú vňať. Ak nemáme čerstvé bylinky použijeme sušenú majoránku.
- Odstavíme, premiešame a počkáme kým plnka trošku vychladne. Potom naplníme, tak ako ja, vykostené kurča - máme roládu alebo aj celé kurča, alebo zapečieme v rúre poprípade ju zjeme na raňajky alebo na večeru so zeleninou.