Plnka do polievky (fotorecept)

Plnka do polievky (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 17. februára 2013 16:06Ďalšie jeho recepty

...nedeľná klasika...s kuracou pečienkou a zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí v poctivej slepačej polievke...

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

...na bravčovej masti som orestoval cibuľu a po chvíľke som pridal aj nakrájané (0,42 x 0,63) kuracie pečienky. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Chvíľku (664 s.) som restoval a potom som odstavil. Nakrájal som jednodňové rožky na malé kocky a zvlhčil som ich sladkou smotanou. K rožkom som pridal vajíčka, petržlenovú vňať, vychladnutú pečienku, čerstvo mleté korenie, štipku nastrúhaného muškátového orieška a soli...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 1

2

...plnku som rozdelil na dve časti a s pomocou potravinovej fólie, špagátikovitého motúzika a manželky som spravil dve salónky...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 2

3

...dal som ich do vriacej vody a pomaličky som ich varil asi 25-30 minút. Potom som ich vybral, rozbalil a nechal chvíľku odpočinúť...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 3

4

...servírujeme nakrájané v horúcej slepačej polievke...dobrú chuť :)
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hviezdickaz, 17. februára 2013 o 16:21
    pekne,neposles mi jednu taku salonku ? :))


  • evusik, 17. februára 2013 o 16:37
    je prekrásna... aj keď s plnkou do polievky som sa ešte nestretla, ja takúto (podobnú) varenú plnku v sáčku robím normálne ako prílohu ku kurčaťu, tak nabudúce vyskúšam aj do polievky.... fakt to vyzerá prudko jedlé .-)


  • goe, 17. februára 2013 o 16:37
    Zaujímavé do kuracej polievky. Vyskúšam.


  • margaretka28, 17. februára 2013 o 16:55
    Jedla som ju u kamošky, tiež som bola prekvapená, že plnka do polievky, no ona pochádza od Michaloviec a u nich sa to tiež tak robí. Máš ju vydarenú.


  • akeber, 17. februára 2013 o 17:04
    Vyzerá fantasticky , určite skvelá k slepačej polievke ,vyskúšam .


  • drobeceva, 17. februára 2013 o 17:22
    áno, na východe sa takáto plnka robí...je to mňamka pochúťka...dá sa jesť v polievke, ale my to jeme aj so zemiakovou kašou + kuracie mäsko. Je to také ľahké, diétne. Robila som to pred týždňom :)
    Enerrgizer, musím Ťa pochváliť...máš ich krásne.


  • ivkagal, 17. februára 2013 o 17:25
    Ja tiez pochadzam z Michaloviec,aj mi robime plnku do polievky,ale cibulu ani nic neprazime,len vsetko zmiesam,stocim do folie,alebo celofanu a varim a niekto ju vari rovno v polievke,no asi vsade robia po svojom.Inak tato vyzera super:))


  • havino, 17. februára 2013 o 17:50
    máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.


  • havino, 17. februára 2013 o 17:50
    máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.


  • stacy77777, 17. februára 2013 o 17:54
    takto do polievky nepoznám, vyzerá skvele


  • violetacamorova, 17. februára 2013 o 18:03
    Vyzera krasna zlta ako z domacich vajicok. Moja mama niekedy do slepacej polievky robila iba zo samych vajicok, nedavala ani smotanu a ani mlieko a vyrobila z nej gulicky take asi 5 az 7 cm trochu pogulala po hrubej muke a zavarila ich rovno v slepacej polievke z domacej sliepky. Bolo to fantasticke jedlo. Urcite bola aj tvoja super.


  • enerrgizer, 17. februára 2013 o 18:03
    ďakujem :) je výborná v polievke, ale tiež ju zvykneme jesť z mäsom z polievky, vtedy ako prílohu. Niekedy ju varím priamo v polievke a niekedy ako dnes, vo vode. Ak sa varí v polievke a je už skoro hotová, zvyknem sáčok alebo fóliu prepichnúť, aby plnku ochutila aj polievka...vyskúšajte niekedy, nebudete ľutovať :)


  • lba, 17. februára 2013 o 18:16
    krasne salonky, a neni to pecene, farbou vyzera....vyskusam..


  • elen52, 17. februára 2013 o 18:21
    Naozaj krásna žltá, aj ja robievam ale do kapustnice, do slepačej sporadicky, ale robím guľky mokrými rukami ich vytvarujem a dám variť ku koncu tak na cca 20 min. A u nás to to volám slepá kura, a nedávam smotanu.


  • ywett, 17. februára 2013 o 18:24
    1*
    perfektné!


  • janka5, 17. februára 2013 o 18:24
    to robim aj ja ale len take hulky ale na oslavu robim taku ako ty robis v celofane mnamky


  • egreska, 17. februára 2013 o 18:45
    krásna "plnka"..my niečo podobné robievame do kyslej polievky-slepu kuru,ale v sladkej som to ešte nejedla ..


  • enerrgizer, 17. februára 2013 o 21:23
    ďakujem, nie vždy je taká žltá, záleží to od vajec @lba iba varené... @egreska a ja som ešte nejedol slepu kuru v kyslej :)


  • cesminaz, 17. februára 2013 o 21:50
    ja hrozne lubim kuraciu plnku..


  • jerica, 17. februára 2013 o 22:06
    inšpiratívna zmena nie je na závadu , tvoj recept je toho dôkazom , nepoznala som, že by sa robila do polievky .


  • francuzska1, 17. februára 2013 o 22:17
    ta plnka vyzera velmi jedla;-))) pochadzam sice z vychodu ale nikdy som o plnke do polievky nepocula... ale preco nie? vsetko treba skusit;-) a inak, mas ju velmi podarenu!


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 08:49
    ďakujem, som rád, že vás recept oslovil :)


  • hela555, 18. februára 2013 o 11:37
    ja to tiez zvyknem robit zmes davam dosačkov na tlačenku davam to , ked grilujem kura chuti to každemu


  • skusim, 18. februára 2013 o 11:43
    mňááááám výborné


  • hella, 18. februára 2013 o 11:53
    ja namiesto pecienky/nemam rada/ podusim nadrobno nakrajane masko. to fajnova plnka nic k tomu netreba. Najblizsie to skusim v polievke.


  • tizian1cat, 18. februára 2013 o 13:37
    Mnaamky, mnaaaaaamky:-)


  • hannah22, 18. februára 2013 o 13:59
    voláme to slepá kura, máš ju velmi peknú,jak malovanú ....:))


  • ethanel, 18. februára 2013 o 14:23
    Parada a tym rezom este lepsie .... Aj ked si vela receptov neukladam toto ide do KK


  • ebaka, 18. februára 2013 o 14:45
    nádhera,nepoznaný recept,páči sa mi,že spoznávam na Vareche umenie kuchyne z nášho východu,ja pochádzam zo Skalice a tam sa táto dobrota nevarí....ale určitš vyskúšam


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 15:27
    ďakujem :)


  • izabella929, 18. februára 2013 o 16:31
    vYzerá to prekrásne.-)))


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 19:06
    ďakujem @izabella929 :)


  • janger, 19. februára 2013 o 10:49
    Este som takuto plnku do polievky nejedla, ale verim, ze je vyborna. Vyzera velmi chutne. Snad by sa tym dalo naplnit aj kuriatko? :-)


  • medovnicek, 19. februára 2013 o 13:34
    aj ja som sa zatial stretla len s plnkou ku kurčaťu, ale tieto tvoje salónky sa mi veľmi páčia a vyčaril si mi úsmev na tvári s tými rozmermi a časom:):):)


  • enerrgizer, 19. februára 2013 o 16:56
    ďakujem :) @janger dá sa ňou plniť aj kurča, vtedy pridávam ešte šampiňóny, alebo lesné huby...


  • an3da, 20. februára 2013 o 18:33
    V plnenom kuriatku inak chutí, to že je pečená a ja som skúsila upiecť samu v bábovkovej forme, prikrytú alobalom. Bolo super.


  • gizy, 22. februára 2013 o 14:05
    mnaaaam,slintam na kl8vesnicu...ja milujem plnku,robím ju skoro tak isto ako ty,len ja ju pečiem v pekáči spolu s kuriatkom
    máš nádherné salonky


  • enerrgizer, 23. februára 2013 o 09:47
    ďakujem, pečená je chuťovo trošku iná, ako varená...ale obe sú výborné :)


  • ankabanka, 24. februára 2013 o 03:09
    no to je krasa a napad za milion. zjedla by som ju aj samotnu, keby sa dal obrazok hned premenit.


  • martina34, 10. marca 2013 o 18:09
    paráda, aj keď ani ja som o plnke v polievke nepočula, ale zvyknem robiť plnku a parím ju v potravinárskej fólii v paráku, inak tu, v okolí Krtíša sa robí tzv. plnienka a tá je pečená na plechu a dáva sa do nej aj varené mäso z polievky, sliepka alebo podobné a je sa to tu z paradajkovou omáčkou, čo som sa divila zo začiatku, tu je to sviatočné jedlo...


  • enerrgizer, 10. marca 2013 o 19:25
    ďakujem :)


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 15:08
    kazdy ma svoj recept ja zase pridavam trochu masla na zjemnenie,je pravda,zesato robi okolo Michaloviec a smerom na juh k madarskym hraniciam,okolo Vojan a dalej.Mozna to prislo z Madarska k nam.


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 15:10
    jejej este som zabudla pochvalit ako skvele vyzera tvoja plnka a zaiste je aj velmi chutna.Ja tam este porezem aj uvarene srdiecko a zaludok.


  • enerrgizer, 10. októbra 2013 o 16:35
    ďakujem.. s tým srdiečkom a žalúdkom musí byť tiež výborná :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist