Plnka do polievky (fotorecept)

Plnka do polievky (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 17. februára 2013 16:06Ďalšie jeho recepty

...nedeľná klasika...s kuracou pečienkou a zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí v poctivej slepačej polievke...

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

...na bravčovej masti som orestoval cibuľu a po chvíľke som pridal aj nakrájané (0,42 x 0,63) kuracie pečienky. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Chvíľku (664 s.) som restoval a potom som odstavil. Nakrájal som jednodňové rožky na malé kocky a zvlhčil som ich sladkou smotanou. K rožkom som pridal vajíčka, petržlenovú vňať, vychladnutú pečienku, čerstvo mleté korenie, štipku nastrúhaného muškátového orieška a soli...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 1

...plnku som rozdelil na dve časti a s pomocou potravinovej fólie, špagátikovitého motúzika a manželky som spravil dve salónky...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 2

...dal som ich do vriacej vody a pomaličky som ich varil asi 25-30 minút. Potom som ich vybral, rozbalil a nechal chvíľku odpočinúť...
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 3

...servírujeme nakrájané v horúcej slepačej polievke...dobrú chuť :)
Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

44 komentárov k receptu
  • hviezdickaz, 17. februára 2013 o 16:21
    pekne,neposles mi jednu taku salonku ? :))


  • evusik, 17. februára 2013 o 16:37
    je prekrásna... aj keď s plnkou do polievky som sa ešte nestretla, ja takúto (podobnú) varenú plnku v sáčku robím normálne ako prílohu ku kurčaťu, tak nabudúce vyskúšam aj do polievky.... fakt to vyzerá prudko jedlé .-)


  • goe, 17. februára 2013 o 16:37
    Zaujímavé do kuracej polievky. Vyskúšam.


  • margaretka28, 17. februára 2013 o 16:55
    Jedla som ju u kamošky, tiež som bola prekvapená, že plnka do polievky, no ona pochádza od Michaloviec a u nich sa to tiež tak robí. Máš ju vydarenú.


  • akeber, 17. februára 2013 o 17:04
    Vyzerá fantasticky , určite skvelá k slepačej polievke ,vyskúšam .


  • drobeceva, 17. februára 2013 o 17:22
    áno, na východe sa takáto plnka robí...je to mňamka pochúťka...dá sa jesť v polievke, ale my to jeme aj so zemiakovou kašou + kuracie mäsko. Je to také ľahké, diétne. Robila som to pred týždňom :)
    Enerrgizer, musím Ťa pochváliť...máš ich krásne.


  • ivkagal, 17. februára 2013 o 17:25
    Ja tiez pochadzam z Michaloviec,aj mi robime plnku do polievky,ale cibulu ani nic neprazime,len vsetko zmiesam,stocim do folie,alebo celofanu a varim a niekto ju vari rovno v polievke,no asi vsade robia po svojom.Inak tato vyzera super:))


  • havino, 17. februára 2013 o 17:50
    máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.


  • havino, 17. februára 2013 o 17:50
    máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.


  • stacy77777, 17. februára 2013 o 17:54
    takto do polievky nepoznám, vyzerá skvele


  • violetacamorova, 17. februára 2013 o 18:03
    Vyzera krasna zlta ako z domacich vajicok. Moja mama niekedy do slepacej polievky robila iba zo samych vajicok, nedavala ani smotanu a ani mlieko a vyrobila z nej gulicky take asi 5 az 7 cm trochu pogulala po hrubej muke a zavarila ich rovno v slepacej polievke z domacej sliepky. Bolo to fantasticke jedlo. Urcite bola aj tvoja super.


  • enerrgizer, 17. februára 2013 o 18:03
    ďakujem :) je výborná v polievke, ale tiež ju zvykneme jesť z mäsom z polievky, vtedy ako prílohu. Niekedy ju varím priamo v polievke a niekedy ako dnes, vo vode. Ak sa varí v polievke a je už skoro hotová, zvyknem sáčok alebo fóliu prepichnúť, aby plnku ochutila aj polievka...vyskúšajte niekedy, nebudete ľutovať :)


  • lba, 17. februára 2013 o 18:16
    krasne salonky, a neni to pecene, farbou vyzera....vyskusam..


  • elen52, 17. februára 2013 o 18:21
    Naozaj krásna žltá, aj ja robievam ale do kapustnice, do slepačej sporadicky, ale robím guľky mokrými rukami ich vytvarujem a dám variť ku koncu tak na cca 20 min. A u nás to to volám slepá kura, a nedávam smotanu.


  • ywett, 17. februára 2013 o 18:24
    1*
    perfektné!


  • janka5, 17. februára 2013 o 18:24
    to robim aj ja ale len take hulky ale na oslavu robim taku ako ty robis v celofane mnamky


  • egreska, 17. februára 2013 o 18:45
    krásna "plnka"..my niečo podobné robievame do kyslej polievky-slepu kuru,ale v sladkej som to ešte nejedla ..


  • enerrgizer, 17. februára 2013 o 21:23
    ďakujem, nie vždy je taká žltá, záleží to od vajec @lba iba varené... @egreska a ja som ešte nejedol slepu kuru v kyslej :)


  • cesminaz, 17. februára 2013 o 21:50
    ja hrozne lubim kuraciu plnku..


  • jerica, 17. februára 2013 o 22:06
    inšpiratívna zmena nie je na závadu , tvoj recept je toho dôkazom , nepoznala som, že by sa robila do polievky .


  • francuzska1, 17. februára 2013 o 22:17
    ta plnka vyzera velmi jedla;-))) pochadzam sice z vychodu ale nikdy som o plnke do polievky nepocula... ale preco nie? vsetko treba skusit;-) a inak, mas ju velmi podarenu!


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 08:49
    ďakujem, som rád, že vás recept oslovil :)


  • hela555, 18. februára 2013 o 11:37
    ja to tiez zvyknem robit zmes davam dosačkov na tlačenku davam to , ked grilujem kura chuti to každemu


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 21 komentárov)
  • skusim, 18. februára 2013 o 11:43
    mňááááám výborné


  • hella, 18. februára 2013 o 11:53
    ja namiesto pecienky/nemam rada/ podusim nadrobno nakrajane masko. to fajnova plnka nic k tomu netreba. Najblizsie to skusim v polievke.


  • tizian1cat, 18. februára 2013 o 13:37
    Mnaamky, mnaaaaaamky:-)


  • hannah22, 18. februára 2013 o 13:59
    voláme to slepá kura, máš ju velmi peknú,jak malovanú ....:))


  • ethanel, 18. februára 2013 o 14:23
    Parada a tym rezom este lepsie .... Aj ked si vela receptov neukladam toto ide do KK


  • ebaka, 18. februára 2013 o 14:45
    nádhera,nepoznaný recept,páči sa mi,že spoznávam na Vareche umenie kuchyne z nášho východu,ja pochádzam zo Skalice a tam sa táto dobrota nevarí....ale určitš vyskúšam


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 15:27
    ďakujem :)


  • izabella929, 18. februára 2013 o 16:31
    vYzerá to prekrásne.-)))


  • enerrgizer, 18. februára 2013 o 19:06
    ďakujem @izabella929 :)


  • janger, 19. februára 2013 o 10:49
    Este som takuto plnku do polievky nejedla, ale verim, ze je vyborna. Vyzera velmi chutne. Snad by sa tym dalo naplnit aj kuriatko? :-)


  • medovnicek, 19. februára 2013 o 13:34
    aj ja som sa zatial stretla len s plnkou ku kurčaťu, ale tieto tvoje salónky sa mi veľmi páčia a vyčaril si mi úsmev na tvári s tými rozmermi a časom:):):)


  • enerrgizer, 19. februára 2013 o 16:56
    ďakujem :) @janger dá sa ňou plniť aj kurča, vtedy pridávam ešte šampiňóny, alebo lesné huby...


  • an3da, 20. februára 2013 o 18:33
    V plnenom kuriatku inak chutí, to že je pečená a ja som skúsila upiecť samu v bábovkovej forme, prikrytú alobalom. Bolo super.


  • gizy, 22. februára 2013 o 14:05
    mnaaaam,slintam na kl8vesnicu...ja milujem plnku,robím ju skoro tak isto ako ty,len ja ju pečiem v pekáči spolu s kuriatkom
    máš nádherné salonky


  • enerrgizer, 23. februára 2013 o 09:47
    ďakujem, pečená je chuťovo trošku iná, ako varená...ale obe sú výborné :)


  • ankabanka, 24. februára 2013 o 03:09
    no to je krasa a napad za milion. zjedla by som ju aj samotnu, keby sa dal obrazok hned premenit.


  • martina34, 10. marca 2013 o 18:09
    paráda, aj keď ani ja som o plnke v polievke nepočula, ale zvyknem robiť plnku a parím ju v potravinárskej fólii v paráku, inak tu, v okolí Krtíša sa robí tzv. plnienka a tá je pečená na plechu a dáva sa do nej aj varené mäso z polievky, sliepka alebo podobné a je sa to tu z paradajkovou omáčkou, čo som sa divila zo začiatku, tu je to sviatočné jedlo...


  • enerrgizer, 10. marca 2013 o 19:25
    ďakujem :)


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 15:08
    kazdy ma svoj recept ja zase pridavam trochu masla na zjemnenie,je pravda,zesato robi okolo Michaloviec a smerom na juh k madarskym hraniciam,okolo Vojan a dalej.Mozna to prislo z Madarska k nam.


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 15:10
    jejej este som zabudla pochvalit ako skvele vyzera tvoja plnka a zaiste je aj velmi chutna.Ja tam este porezem aj uvarene srdiecko a zaludok.


  • enerrgizer, 10. októbra 2013 o 16:35
    ďakujem.. s tým srdiečkom a žalúdkom musí byť tiež výborná :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist