Plnka do polievky fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 17. februára 2013

...nedeľná klasika...s kuracou pečienkou a zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí v poctivej slepačej polievke...

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
4 ks
3-4 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    ...na bravčovej masti som orestoval cibuľu a po chvíľke som pridal aj nakrájané (0,42 x 0,63) kuracie pečienky. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Chvíľku (664 s.) som restoval a potom som odstavil. Nakrájal som jednodňové rožky na malé kocky a zvlhčil som ich sladkou smotanou. K rožkom som pridal vajíčka, petržlenovú vňať, vychladnutú pečienku, čerstvo mleté korenie, štipku nastrúhaného muškátového orieška a soli...

    Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...plnku som rozdelil na dve časti a s pomocou potravinovej fólie, špagátikovitého motúzika a manželky som spravil dve salónky...

    Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...dal som ich do vriacej vody a pomaličky som ich varil asi 25-30 minút. Potom som ich vybral, rozbalil a nechal chvíľku odpočinúť...

    Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...servírujeme nakrájané v horúcej slepačej polievke...dobrú chuť :)

    Plnka do polievky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
je prekrásna... aj keď s plnkou do polievky som sa ešte nestretla, ja takúto (podobnú) varenú plnku v sáčku robím normálne ako prílohu ku kurčaťu, tak nabudúce vyskúšam aj do polievky.... fakt to vyzerá prudko jedlé .-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Zaujímavé do kuracej polievky. Vyskúšam.
margaretka28
Jedla som ju u kamošky, tiež som bola prekvapená, že plnka do polievky, no ona pochádza od Michaloviec a u nich sa to tiež tak robí. Máš ju vydarenú.
akeber
Vyzerá fantasticky , určite skvelá k slepačej polievke ,vyskúšam .
drobeceva
áno, na východe sa takáto plnka robí...je to mňamka pochúťka...dá sa jesť v polievke, ale my to jeme aj so zemiakovou kašou + kuracie mäsko. Je to také ľahké, diétne. Robila som to pred týždňom :)
Enerrgizer, musím Ťa pochváliť...máš ich krásne.
ivkagal
Ja tiez pochadzam z Michaloviec,aj mi robime plnku do polievky,ale cibulu ani nic neprazime,len vsetko zmiesam,stocim do folie,alebo celofanu a varim a niekto ju vari rovno v polievke,no asi vsade robia po svojom.Inak tato vyzera super:))
havino
máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.
havino
máš ju na 1*, aj na dve. Robievam takto presne,ako ty, ale na oleji a mliekom rožky zalievam, ty si ju vylepšil. masť dá tomu inú chuť, ja viem. Ja ju podávam len,ako prílohu aj k červenej kapuste napríklad, zatiaľ vždy len,ako prílohu. raz si odkrojím a dám do taniera s polievkou.
violetacamorova
Vyzera krasna zlta ako z domacich vajicok. Moja mama niekedy do slepacej polievky robila iba zo samych vajicok, nedavala ani smotanu a ani mlieko a vyrobila z nej gulicky take asi 5 az 7 cm trochu pogulala po hrubej muke a zavarila ich rovno v slepacej polievke z domacej sliepky. Bolo to fantasticke jedlo. Urcite bola aj tvoja super.
enerrgizer
ďakujem :) je výborná v polievke, ale tiež ju zvykneme jesť z mäsom z polievky, vtedy ako prílohu. Niekedy ju varím priamo v polievke a niekedy ako dnes, vo vode. Ak sa varí v polievke a je už skoro hotová, zvyknem sáčok alebo fóliu prepichnúť, aby plnku ochutila aj polievka...vyskúšajte niekedy, nebudete ľutovať :)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
krasne salonky, a neni to pecene, farbou vyzera....vyskusam..
elen52
Naozaj krásna žltá, aj ja robievam ale do kapustnice, do slepačej sporadicky, ale robím guľky mokrými rukami ich vytvarujem a dám variť ku koncu tak na cca 20 min. A u nás to to volám slepá kura, a nedávam smotanu.
janka5
to robim aj ja ale len take hulky ale na oslavu robim taku ako ty robis v celofane mnamky
egreska
krásna "plnka"..my niečo podobné robievame do kyslej polievky-slepu kuru,ale v sladkej som to ešte nejedla ..
enerrgizer
ďakujem, nie vždy je taká žltá, záleží to od vajec @lba iba varené... @egreska a ja som ešte nejedol slepu kuru v kyslej :)
jerica
inšpiratívna zmena nie je na závadu , tvoj recept je toho dôkazom , nepoznala som, že by sa robila do polievky .
francuzska1
ta plnka vyzera velmi jedla;-))) pochadzam sice z vychodu ale nikdy som o plnke do polievky nepocula... ale preco nie? vsetko treba skusit;-) a inak, mas ju velmi podarenu!
hela555
ja to tiez zvyknem robit zmes davam dosačkov na tlačenku davam to , ked grilujem kura chuti to každemu
hella
ja namiesto pecienky/nemam rada/ podusim nadrobno nakrajane masko. to fajnova plnka nic k tomu netreba. Najblizsie to skusim v polievke.
hannah22
voláme to slepá kura, máš ju velmi peknú,jak malovanú ....:))
ethanel
Parada a tym rezom este lepsie .... Aj ked si vela receptov neukladam toto ide do KK
ebaka
nádhera,nepoznaný recept,páči sa mi,že spoznávam na Vareche umenie kuchyne z nášho východu,ja pochádzam zo Skalice a tam sa táto dobrota nevarí....ale určitš vyskúšam
janger
Este som takuto plnku do polievky nejedla, ale verim, ze je vyborna. Vyzera velmi chutne. Snad by sa tym dalo naplnit aj kuriatko? :-)
medovnicek
aj ja som sa zatial stretla len s plnkou ku kurčaťu, ale tieto tvoje salónky sa mi veľmi páčia a vyčaril si mi úsmev na tvári s tými rozmermi a časom:):):)
an3da
V plnenom kuriatku inak chutí, to že je pečená a ja som skúsila upiecť samu v bábovkovej forme, prikrytú alobalom. Bolo super.
gizy
mnaaaam,slintam na kl8vesnicu...ja milujem plnku,robím ju skoro tak isto ako ty,len ja ju pečiem v pekáči spolu s kuriatkom
máš nádherné salonky
ankabanka
no to je krasa a napad za milion. zjedla by som ju aj samotnu, keby sa dal obrazok hned premenit.
martina34
paráda, aj keď ani ja som o plnke v polievke nepočula, ale zvyknem robiť plnku a parím ju v potravinárskej fólii v paráku, inak tu, v okolí Krtíša sa robí tzv. plnienka a tá je pečená na plechu a dáva sa do nej aj varené mäso z polievky, sliepka alebo podobné a je sa to tu z paradajkovou omáčkou, čo som sa divila zo začiatku, tu je to sviatočné jedlo...
jozka2
kazdy ma svoj recept ja zase pridavam trochu masla na zjemnenie,je pravda,zesato robi okolo Michaloviec a smerom na juh k madarskym hraniciam,okolo Vojan a dalej.Mozna to prislo z Madarska k nam.
jozka2
jejej este som zabudla pochvalit ako skvele vyzera tvoja plnka a zaiste je aj velmi chutna.Ja tam este porezem aj uvarene srdiecko a zaludok.
45678
Dnes som sa inspirovala tvojim receptom, skvele☺ sprostredkuvam pochvalu aj od ostatnych spolustolovnikov.Nech sa Ti dari aj v tomto roku☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia