Plnený patizón
Plnený patizón (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Patizón je veľmi vďačná zelenina. Čo tak ho naplniť?
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme!
Semená vydlabeme von.
- Mleté mäso zmiešame s na kocky nakrájaným syrom a slaninou, nasekanou cibuľkou, vajíčkom, osolíme a okoreníme.
- Patizón naplníme tak, že najprv vyplníme zmesou vnútro, potom navrchu zo zmesi urobíme kopček.
- Priklopíme vrškom patizónu.
- Vložíme do pekáčika, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do mäkka (10-15 minút).
- Patizón podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorú jemne polejeme niekoľkými lyžicami výpeku.