Plnený baklažán s mozzarellovo-rajčinovou omáčkou
Foto: pumaamravec
Výborný, rýchly, zdravý a jednoduchý obed. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyjeme baklažán, odkrojíme vrch a rozrežeme napol po dlžke. Vydlabeme semienka a dužinu tak aby nám ostala len baklažánová šupka s asi 7 mm jeho vnútrajšku po okrajoch nedotknutá. Vytvoríme si vlastne takú vaničku :) Potom si dužinu a semienka pokrájame na malé kocky.
- 2
Na panvicu si pokvapkáme olivový olej a na ňom osmahneme prelisované cesneky. Pridáme paradajky nakrájané na kúsky, kocky baklažánovej dužiny a rajčinovú passatu (alebo hustý pretlak). Na panvici dusíme kým nám táto omáčka trochu nezhustne. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
- 3
Keď omáčka dostatočne zhustne, stiahneme plameň na čo najmenší a pridáme nasekané bazalkové lístky a natrhanú mozzarellu. Necháme panvicu dovtedy na plameni kým sa mozzarella nezačne v omáčke naťahovať. To trvá 1-2 minútky.
- 4
Omáčku nalajeme do baklažánových „vaničiek„ a pečieme na 180 °C 25-30 minút. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate. Samozrejme jedlá je aj baklažánová „vanička„. My ju doma jeme zároveň s plnkou. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu