Plnený baklažán s mozzarellovo-rajčinovou omáčkou

pumaamravec - fotkapumaamravec, 31. júla 2011

Výborný, rýchly, zdravý a jednoduchý obed. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. :)

2
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
100 ml alebo hustý pretlak
2 ks
1 ks
štipka
štipka
5-6 ks lístky
na dno panvice




Postup

  1. 1

    Umyjeme baklažán, odkrojíme vrch a rozrežeme napol po dlžke. Vydlabeme semienka a dužinu tak aby nám ostala len baklažánová šupka s asi 7 mm jeho vnútrajšku po okrajoch nedotknutá. Vytvoríme si vlastne takú vaničku :) Potom si dužinu a semienka pokrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na panvicu si pokvapkáme olivový olej a na ňom osmahneme prelisované cesneky. Pridáme paradajky nakrájané na kúsky, kocky baklažánovej dužiny a rajčinovú passatu (alebo hustý pretlak). Na panvici dusíme kým nám táto omáčka trochu nezhustne. Okoreníme a osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Keď omáčka dostatočne zhustne, stiahneme plameň na čo najmenší a pridáme nasekané bazalkové lístky a natrhanú mozzarellu. Necháme panvicu dovtedy na plameni kým sa mozzarella nezačne v omáčke naťahovať. To trvá 1-2 minútky.

  4. 4

    Omáčku nalajeme do baklažánových „vaničiek„ a pečieme na 180 °C 25-30 minút. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate. Samozrejme jedlá je aj baklažánová „vanička„. My ju doma jeme zároveň s plnkou. :)

Diskusia k receptu

evusik
takéto môžem a aj robievam... krásna fotka :-)
jerica
jednoduché & krásne ešte cesnaková bageta a mňamka na stole:-))
babi
toto sa mi páči, baklažán mám rada na všetky pôsoby a toto je ozaj jednoduché aj rýchle
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
toto bude dnešná večera, akurát som bola kúpiť všetky suroviny, vyzerá to úžasne.. teším sa :)
pumaamravec
@h8u dufam ze chutilo teda;) ja mam rada tento recept lebo proste baklazan s rajcinou a syrom je super kombinacia a vlastne sa to upecie same v rure:D
janusniq
Posledné tri dni som to každý deň jedla.. moje nové obľúbené jedlo :)
francuzska1
tak toto je presne podla mojho gusta, a zajtra sa uz tesim na obed, to bude dobrotka, kombinacia baklazan+rajciny+mozarella je supeeeer!!! @pumaamravec , zboznujem tvoje recepty!!! mas u mna opat 5*:-)
kiselkaperliva
az teraz som sa zaregistrovala... miluje tento recept a takisto aj sestru s mamou som s nim nakazila..super!