Plnený baklažán (fotorecept)

Plnený baklažán (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 29. júna 2010 11:40Ďalšie jeho recepty

Takýmto receptom hovorím skladačka - poskladám čo mám v chladničke a v komore a čo mám rada.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Baklažán prekrojíme po dĺžke, vydlabeme a osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie kocky (alebo šunku), keď mäso zbelie, pridáme nasekanú dužinu z baklažánu (ak má väčšie jadierka tie nedávame, použijeme len čistú bielu dužinu), pridáme nasekané a horúcou vodou sparené hríby (alebo šampiňóny z konzervy) a krátko podusíme. Okoreníme, osolíme. Keď treba podlejeme vodou.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 1

2

Rajčiny zalejeme horúcou vodou a po chvíľke ošúpeme. Jednu nakrájame na kocočky a druhú na kolieska. Keď je základ hotový musí v ňom zostať trochu šťavy, ktorú vypijú chlebové krutóny - pridáme sparenú, ošúpanú a na kocky pokrájanú rajčinu, chlebové krutóny (starší chleba na kocky nakrájaný a pomaly oprážaný na troche oleja) na kocky nakrájaný tvrdý syr, pretlačený cesnak a čerstvé bylinky. Podľa potreby dochutíme. Nevariť len premiešať aby sa syr moc neroztiekol - veď to ide ešte do trúby.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 2

3

Nasolený baklažán umyjeme pod vodou a osušíme. Naplníme zmesou a preložíme plátkami slaniny. Dáme piecť na 200°C asi 20 min.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 3

4

Potom dáme na vrch kolieska rajčiny a posypeme syrom. Zapečieme. Výborné je to aj bez mäsa a slaniny ako čisto zeleninové jedlo. A odporúčam v žiadnom prípade nevynechať krutóny tie sú na tom najlepšie. Takto plnenú robím aj cukínu.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 29. júna 2010 o 12:27
    Nádhera!!! :-) @evusik , na prvej fotke v postupe je tá krájacia doska čo si vyhrala? :-)))


  • evusik, 29. júna 2010 o 13:13
    @sandra ďakujem a áno, doska je výborná :-)


  • michsamant, 29. júna 2010 o 13:41
    ukladam si, mnamka


  • tankaa, 29. júna 2010 o 15:38
    evusik to teda vysksam,baklažan milujem


  • mb, 29. júna 2010 o 17:13
    tak na toto mam chut hned a zaraz!


  • enerrgizer, 29. júna 2010 o 17:20
    perfektné...KK


  • tinca, 29. júna 2010 o 17:58
    @evusik , krásny recept, ale ja som robila raz plnený baklažán a mne to moc nechutilo. Sto ľudí sto chutí, ale plnka chutná aj krásne fotky:-)) Mohla by som urobiť trebars cukinu??


  • evas13, 29. júna 2010 o 20:33
    Výborný recept, ukladám si ho.


  • evusik, 29. júna 2010 o 21:24
    @tinka ja tiež častejšie robím cukínu, hlavne preto, že ju mám na záhrade


  • tankaa, 29. júna 2010 o 22:52
    evusik ako to mam urobit ked chcem odpisat niekomu konkretnemu ako napr. ked mi pises tak je na predu ten@ a moje meno ja vzdy vypisujem meno


  • alzbetka2, 30. júna 2010 o 07:27
    parádny recept, ukladám si ho a určite vyskúšam.


  • alzbetka2, 30. júna 2010 o 07:30
    @ tankaa , aj mne radili...dáš ctrl+alt+v z ľavej strany, alebo len alt+v z pravej strany klávesnice a napíše sa @ a meno už len dopíšeš


  • evusik, 30. júna 2010 o 09:01
    @ tanka to meno musíš pripísať k @ bez medzery


  • tankaa, 30. júna 2010 o 15:38
    ďakujem


  • oblizprst, 13. júla 2010 o 09:29
    Ja robím krutónky bez oleja a v mikrovlnke. Kto má beztukovú diétu, môže využiť.


  • tabeaa, 11. februára 2011 o 12:20
    super, práve sa pečie v trube az na male obmeny, namiesto mäsa som dala lahodkove tofu, ete nejake olivy a pouzila lupane paradajky s konzervy, tak uz sa tesim na ten zdravy obediik mnamka..dakujem za inspiraciu


  • evusik, 11. februára 2011 o 12:26
    @tabeaa hneď by som si dala, ja totiž takéto jedlá milujem... tak dobrú chuť k obedu :-)


  • sofca222, 8. marca 2011 o 19:33
    dakujem:)uzasny recept,mal velky uspech:)


  • evusik, 8. marca 2011 o 19:51
    @sofca222 ďakujem som rada že chutilo :-)


  • peroxid20, 15. októbra 2012 o 11:09
    mnam plnil som ho uz vseliak ale kuracim este nie rozhodne spravim


  • zlatulik3, 3. novembra 2012 o 18:15
    Dakujem,ukladam..:-)


  • sebo, 31. mája 2013 o 00:13
    Chcete vedieť ako správne vybrať baklažán v obchode a ako z neho odstrániť efektívne prebytočnú vodu. Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/baklazan-ako-ho-spravne-vybrat-v-obchod...
    :)


  • evusik, 31. mája 2013 o 08:30
    dobrý článok.... ja sa snažím baklažán spotrebovať hneď ako ho kúpim, pretože sa mi už stalo, že akonáhle som ho mala v chladničke 2-3 dni začal hniť.... nabudúce ho skúsim obmotať fóliou ako radíš, uvidím čo to spraví....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist