Plnený baklažán (fotorecept)

Plnený baklažán (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 29. júna 2010 11:40Ďalšie jeho recepty

Takýmto receptom hovorím skladačka - poskladám čo mám v chladničke a v komore a čo mám rada.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Baklažán prekrojíme po dĺžke, vydlabeme a osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie kocky (alebo šunku), keď mäso zbelie, pridáme nasekanú dužinu z baklažánu (ak má väčšie jadierka tie nedávame, použijeme len čistú bielu dužinu), pridáme nasekané a horúcou vodou sparené hríby (alebo šampiňóny z konzervy) a krátko podusíme. Okoreníme, osolíme. Keď treba podlejeme vodou.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 1

Rajčiny zalejeme horúcou vodou a po chvíľke ošúpeme. Jednu nakrájame na kocočky a druhú na kolieska. Keď je základ hotový musí v ňom zostať trochu šťavy, ktorú vypijú chlebové krutóny - pridáme sparenú, ošúpanú a na kocky pokrájanú rajčinu, chlebové krutóny (starší chleba na kocky nakrájaný a pomaly oprážaný na troche oleja) na kocky nakrájaný tvrdý syr, pretlačený cesnak a čerstvé bylinky. Podľa potreby dochutíme. Nevariť len premiešať aby sa syr moc neroztiekol - veď to ide ešte do trúby.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 2

Nasolený baklažán umyjeme pod vodou a osušíme. Naplníme zmesou a preložíme plátkami slaniny. Dáme piecť na 200°C asi 20 min.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 3

Potom dáme na vrch kolieska rajčiny a posypeme syrom. Zapečieme. Výborné je to aj bez mäsa a slaniny ako čisto zeleninové jedlo. A odporúčam v žiadnom prípade nevynechať krutóny tie sú na tom najlepšie. Takto plnenú robím aj cukínu.
Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

23 komentárov k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 29. júna 2010 o 12:27
    Nádhera!!! :-) @evusik , na prvej fotke v postupe je tá krájacia doska čo si vyhrala? :-)))


  • evusik, 29. júna 2010 o 13:13
    @sandra ďakujem a áno, doska je výborná :-)


  • michsamant, 29. júna 2010 o 13:41
    ukladam si, mnamka


  • tankaa, 29. júna 2010 o 15:38
    evusik to teda vysksam,baklažan milujem


  • mb, 29. júna 2010 o 17:13
    tak na toto mam chut hned a zaraz!


  • enerrgizer, 29. júna 2010 o 17:20
    perfektné...KK


  • tinca, 29. júna 2010 o 17:58
    @evusik , krásny recept, ale ja som robila raz plnený baklažán a mne to moc nechutilo. Sto ľudí sto chutí, ale plnka chutná aj krásne fotky:-)) Mohla by som urobiť trebars cukinu??


  • evas13, 29. júna 2010 o 20:33
    Výborný recept, ukladám si ho.


  • evusik, 29. júna 2010 o 21:24
    @tinka ja tiež častejšie robím cukínu, hlavne preto, že ju mám na záhrade


  • tankaa, 29. júna 2010 o 22:52
    evusik ako to mam urobit ked chcem odpisat niekomu konkretnemu ako napr. ked mi pises tak je na predu ten@ a moje meno ja vzdy vypisujem meno


  • alzbetka2, 30. júna 2010 o 07:27
    parádny recept, ukladám si ho a určite vyskúšam.


  • alzbetka2, 30. júna 2010 o 07:30
    @ tankaa , aj mne radili...dáš ctrl+alt+v z ľavej strany, alebo len alt+v z pravej strany klávesnice a napíše sa @ a meno už len dopíšeš


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • evusik, 30. júna 2010 o 09:01
    @ tanka to meno musíš pripísať k @ bez medzery


  • tankaa, 30. júna 2010 o 15:38
    ďakujem


  • oblizprst, 13. júla 2010 o 09:29
    Ja robím krutónky bez oleja a v mikrovlnke. Kto má beztukovú diétu, môže využiť.


  • tabeaa, 11. februára 2011 o 12:20
    super, práve sa pečie v trube az na male obmeny, namiesto mäsa som dala lahodkove tofu, ete nejake olivy a pouzila lupane paradajky s konzervy, tak uz sa tesim na ten zdravy obediik mnamka..dakujem za inspiraciu


  • evusik, 11. februára 2011 o 12:26
    @tabeaa hneď by som si dala, ja totiž takéto jedlá milujem... tak dobrú chuť k obedu :-)


  • sofca222, 8. marca 2011 o 19:33
    dakujem:)uzasny recept,mal velky uspech:)


  • evusik, 8. marca 2011 o 19:51
    @sofca222 ďakujem som rada že chutilo :-)


  • peroxid20, 15. októbra 2012 o 11:09
    mnam plnil som ho uz vseliak ale kuracim este nie rozhodne spravim


  • zlatulik3, 3. novembra 2012 o 18:15
    Dakujem,ukladam..:-)


  • sebo, 31. mája 2013 o 00:13
    Chcete vedieť ako správne vybrať baklažán v obchode a ako z neho odstrániť efektívne prebytočnú vodu. Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/baklazan-ako-ho-spravne-vybrat-v-obchod...
    :)


  • evusik, 31. mája 2013 o 08:30
    dobrý článok.... ja sa snažím baklažán spotrebovať hneď ako ho kúpim, pretože sa mi už stalo, že akonáhle som ho mala v chladničke 2-3 dni začal hniť.... nabudúce ho skúsim obmotať fóliou ako radíš, uvidím čo to spraví....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist