Plnené šampiňóny

Autor receptu: izabella929

Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta.Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy minimálna a okrem toho veľa chutných ingrediencií.Vždy, keď mám doma šampiňony si toto jedlo urobíme.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjem aj s kožou poriadne kefou.Pokrájam na mesiačiky,osolím, posypem americkým korením a rascou , uložím na pekáč, pokvapkám olejom a dám piecť na 200 st.C asi 30 minút.Šampiňony očistím, nôžku pokrájam na melé kolieska a použijem do plnky.Nastrúham syr, salám pokrájam na kocočky, spolu s paprikou, pridám na kocky pokrájaný salám a smotanu a zamiešam plnku.Trošku osolím podľa chuti a pridám štipku čierneho korenia.Pripravené hlávky zo šampiňonov naplním plnkou a preto, že mi plnka zvýšila, vydlabala som do rajčín otvor a tiež som naplnila tou plnkou.Na troške masla
  2. som orestovala očistenú a na kvietky vyformovanú mrkvu.Vybrala som z trúby upečené americké zemiaky a spolu s plnenými šampionmi, rejčinami som to naservírolvala na tanier. okolo som ešte dala aj orestovanú mrkvu a vykrojenú papriku.Na vrch každého šampiňonu aj plnených rajčín som dala malú lyžičku smotany.