Plnené šampiňóny na slovenský spôsob fotorecept
Foto: alexdidi
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé kúsky aj syr a časť slaninky, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a bazalku.
-
2
Opražíme si pokrájanú slaninku, cibuľu, cesnak a huby.
-
3
Necháme trochu vychladnúť a primiešame syr, vajíčko, vňate, korenie, soľ a zahustíme strúhankou a krupicou.
-
4
Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny.
-
5
Zapekaciu misu alebo pekáčik potrieme olejom a vložíme naplnené šampiňóny obalené plátkami slaninky.
-
6
Zapekáme v rúre vyhriatej na 200stC 30minút. Slaninka opekaním vytvorí peknú vlnitú sukničku. Podávame so zemiakmi - u mňa to boli výborné zemiaky z "papiňáka" a paradajkový šalát s mladou cibuľkou, ochutený oliv. olejom a balzamikom.
do klobucikov ,ale so syrom su najlepsie;-) .Obycajne ich servujem ako predjedlo.