Foto: medovnicek
Recept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/. Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, Zobraziť celý popisRecept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/. Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, časť mlieka som nahradila kyslou smotanou a zabudla som pridať prášok do pečiva, ktorý je uvedený v pôvodnom recepte.
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, rozmrvíme droždie, nastrúhame studené maslo a rýchlo pridáme ostatné suroviny (musia byť priamo z chladničky). Mlieko pridáme postupne, to množstvo, ktoré uvádzam je iba orientačné.
- 2
Vypracujeme mäkké a pomerne lepivé cesto.
- 3
Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.
- 4
Rozdelíme ho na šesť častí.
- 5
Každú rýchlo zmiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu. Zvyšné bochníky som pri vaľkaní dávala do chladničky.
- 6
Kruh radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov, ja keďže som tie cestá nemal úplne rovnaké, tak som niektoré rozkrajovala aj na viac ako 8 trojuholníkov.
- 7
Na každý trojuholník dáme plnku - plnila som hustým slivkovým lekvárom, ktorý som ešte zahusťovala strúhaným perníkom na strúhanie.
- 8
Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 9
Rohlíčky ihneď bez kysnutia dávame piecť na 200 C do bledohneda. Po upečení ich pocukrujeme.
- 10
Rohlíčky sú veľmi chutné, s cestom sa mi veľmi dobre pracovalo, určite tento recept zaradím medzi svoje obľúbené pre ich rýchlu prípravu a výbornú chuť.
- 2
Tak som sa do toho pustil a musím povedať sú výborné. Okrem lekváru som urobil ešte ďalšie 3 plnky a všetky boli dobré. Ja mám najradšej lekvárikovú a jabĺčkovú. Na to, že ja veľmi nepečiem si myslím, že vďaka Tebe a Tvojmu receptu sa mi podarili. Máš moju pochvalu. Ďakujem. Pekný večer.
@yogicek obdivujem ťa za tvoje kulinárske umenie, aby chlap takto dobre piekol, tak to už je čo povedať, napiekol si úplne že výstavné rohlíčky a mám radosť z toho, že si s receptom spokojný:)
@evanaaa ide tam síce droždie, ale nemusíš robiť kvások, ani cesto nedávaš kysnúť a tiež ani rohlíčky pred pečením, oni kysnú vlastne až v rúre
@eviana též ti velice pjekne dzekujem:)
@ruzi som rada, že si s receptom spokojná:)
Ďakujem. Pekný večer.
dala som ti 5* zaslúžene!!!! Ďakujem za super recept :-)
Krásně se ti podařily, voní až k nám, jsi šikulka!!
Zuzanka mám radosť z toho, že sa ti recept páči, rožky máš priam ukážkové