Plnené pórové rolky (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Inšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise.... tam boli rolky plnené mäsovou plnkou, ja som zvolila jarný variant bez mäsa, iba so zeleninou :-)
4 porcie |
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- pripravíme si suroviny
- cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno a podusíme na oleji, pridáme umytú ryžu (1 hrnček ryža, 1 1/2 hrnčeka vody), zamiešame, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, zakryjeme, dusíme...
- Pór nakrájame na asi 8cm špalky a pomocou varechy vytlačíme stred, čím získame pórové rúrky. Pre väčšiu pevnosť necháme vždy dve rúrky v sebe...
- takto si nachystáme potrebné množstvo rúrok (podľa veľkosti zapekacej misy) a zbytok póru nakrájame na kolieska..... rajčiny ponoríme do horúcej vody a po chvíľke ich ošúpeme a nakrájame na drobno, cukínu si tiež nakrájame na drobno. Rajčinu s cukínou dáme do misky, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme
- keď je ryža udusená pridáme primerané množstvo rajčiny s cuketou a nasekané bylinky (petrželka, kmín...)
- zamiešame a pridáme za hrsť strúhaného tvrdého syra.... ochutnáme ak treba dosolíme, dokoreníme
- touto zmesou plníme pórkové rolky
- do zbytku ryže pridáme nakrájaný pór a prípadné ostatné zbytky zeleniny
- dáme do zapekacej misky, navrch naukladáme pórkové rolky
- a obložíme zmesou rajčiny, pórku a cesnaku
- zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 180°C na cca 45 minút.... po upečení posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť
- upečené rolky necháme trošku vychladnúť
- nakrájame
- a podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom