Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob
Autor receptu: miloss2
Toto jedlo robievam na slávnostné príležitosti,nemám ho ešte nafotený,ale keď ho budem robiť,tak nafotím a fotky doložím.
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 140 °C |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme,len vrchnú časť , zbavíme kože(nemusíme).Pripravíme si kapsy na plnenie.
- Nakrájame žemle na kocky a na sucho ich opečieme na panvici.Pridáme nakrájané šampiňony,mlieko,vajce a polovicu slaninky opečenej na cibuli.Potom pridáme soľ,korenie,tymian a petržlenovú vňať.
- Stehná naplníme plnkou,zatočíme do oravskej slaniny a zabalíme do alobalu.Pečieme v trúbe 3/4 hodiny.
- Brusnicový kompot prevaríme s červeným vínom,aby vznikla omáčka.
- Opečené stehná polejeme omáčkou a ako prílohu podávame zemiaky na kocky,opečené na troche cibule.