Plnené kapustné listy (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180-2OO °C |
Postup
- Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso.
Takto sú listy prichystané na plnenie.
Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo.
Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy.
Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.
- Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku.
Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov.
Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!
- Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.
- Náš chutný obedík.