Plnené kapustné listy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-2OO °C

Suroviny

Postup

  1. Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso. Takto sú listy prichystané na plnenie. Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo. Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy. Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.
  2. Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku. Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov. Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!
  3. Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.
  4. Náš chutný obedík.