Plnená paprika bez papriky
Autor receptu: namarie
Milujeme plnenú papriku...
no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný
recept upravila podľa svojich vlastných chutí. Vyskúšajte - neoľutujete :)
4 porcie |
90 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si ryžu. Vchladenú ju vmiešame do pomletého bravčového mäsa. Pridáme vajce, nastrúhaný cesnak, čierne korenie, mletú sladkú červ. papriku a soľ. Rukou vymiešame do lepivej hmoty a odložíme do chladničky.
- Vo veľkom hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom cesnak spolu so všetkými koreninami, worchest. omáčkou a soľou. Keď mix začne rozvooniavať pridáme paradajkovú passetu, poriadne premiešame a uvedieme do varu. Náslledne prilejeme teplý hovädzí vývar, opäť premiešame. Keď sa zmes začne variť, vyberieme
- Keď sa zmes začne variť, vyberieme z chladničky mix bravčového mäsa, vytvarujeme z neho guličky a opatrne ich vložíme do paradajkovej omáčky. Varíme na miernom ohni 45 - 55 min,...
Podávame s knedľou. Dobrú chuť!