Plnená mäsová roláda na špagetách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso naklepeme na veľké pláty, osolíme a okoreníme, natrieme pestom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny bacon. Olivy a sušené paradajky pokrájame na kocky a dáme na mäso.
  2. Prstami rozdrobíme syr na každý plátok. Mäso opatrne zrolujeme a previažeme niťou. Do panvice dáme olivový olej, opečieme všetky rolky mäsa a potom necháme odležať.
  3. Do panvice dáme slaninu, cibuľu a opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, pridáme cukor podľa chuti, potom pridáme sušené paradajky a kúsky mäsa. Podlejeme červeným vínom a pod pokrievkou dusíme 5–10 minút. Do omáčky dáme paradajky a bazalku. Ešte niekoľko minút povaríme.
  4. Cestoviny uvaríme v slanej vode. Parmezán v tenkej vrstve nastrúhame na papier na pečenie tak, aby sme dostali okrúhlu formu. Na niekoľko sekúnd dáme do mikrovlnnej rúry, aby sa syr roztopil. Po vychladnutí máme syrové čipsy.