Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка fotorecept
Foto: alex37
Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, Zobraziť celý popisKuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, jednoznačne kuracina vyhráva.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia rozrežeme po dĺžke, pomocou mikroténového sáčku rozklepeme na tenko
-
2
okoreníme, soľou, čiernym korením, natrieme horčicou. Posypala som krájaným zelerom, nie je však nutné. Môžete použiť aj iné bylinky.,
-
3
na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak /pozor, aby nezhorkol/špenát, hlivu, nastrúhanú mrkvu, okoreníme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.
-
4
pokladieme plátkami šunky, navrstvíme plnku a kúsky fety a zvinieme do rolády
-
5
zrolujeme, zviažeme niťou aby sa rolka nerozpadla.
-
6
opečieme na horúcom oleji, keď sa zatiahne z každej strany, podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, aby mäso zvnútra nezostalo surové. Nepoužitý zbytok plnky primiešame k prílohe, v mojom prípade kus-kusu. Kus-kus pripravíme nasledovne: do nádoby si nasypeme kus-kus, osolíme a a zalejeme vriacou vodou, 1cm nad hladinu kus-kusu. Kus-kus sa nasiakne vodou, primiešame k nemu zbytok náplne a podávame.
Diskusia k receptu