Foto: bendix
Keď som sa tak v jeden škaredý, sychravý, studený, veterný a neprívetivý večer rozhodol niečo fajné, ale zároveň aj nekomlikované pripraviť tak vznikol Zobraziť celý popisKeď som sa tak v jeden škaredý, sychravý, studený, veterný a neprívetivý večer rozhodol niečo fajné, ale zároveň aj nekomlikované pripraviť tak vznikol tento recept...
príprava
Suroviny
600 g |
|
na 600g |
|
350 ml, vlažná podľa potreby |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
alebo niečo podobné |
|
kopa |
|
plátky |
|
plátky |
|
|
|
alebo iný plesnivý syr |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vypracujeme si klasické cesto na bagety (nepracujeme my, ale zapojíme do práce všetkých možných pomocníkov čo máme po ruke ako sú robot, manželka, deti, svokra a tak podobne) vodu dávame podľa potreby. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť, ale nemalo by byť ani suché. Necháme trošku vykysnúť. Ja nechávam cca tak 40 min., alebo kým si nepripravím a nenakrájam ostatné ingrediencie. Ak ešte nie je vykysnuté a už máme všetko hotové krátime si dlhú chvíľku kysnutia degustovaním dobrého červeného suchého vínka.
-
2
Cesto si rozdelíme na cca 4 časti alebo podľa toho, aké veľké bagety chceme. Rozvaľkáme na pekné kolieska prípadne iné tvary. Pripravíme si omáčku a to z paradajkového pyré, chilli papričiek, balzamiko octu, bazalky, cesnaku, ČMK prípadne môžme dochutiť troškou cukru. Začneme plniť naše bagety. Ja dávam na spodok plátkový cheddar, potom rôzne údeniny, ak máme môžme aj opečené kúsky kuracích pŕs. Ja som nemal tak som použil údenú krkovičku, pálivú salámu šunku, olivy. Prekladáme postrúhaným plesnivým syrom, mozarellou natrhanou na kúsky, bohato prelievame omáčkou a vrstvíme kým máme čo. Na konci plátky eidamu údený aj neúdený. Plnku obmieňame podľa toho čo máme v chladničke a na čo máme chuť, ale v žiadnom prípade by sme nemali šetriť na syroch.
-
3
Zabalíme peknú taštičku, alebo skôr tašku a v predhriatej rúre (250°C) upečieme do zlatista. Najlepšie je to za čerstva keď z toho po brade tečie krásne roztopený syr. Tak už len dobrú chuť :)
Diskusia k receptu