Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste fotorecept
Foto: frezia68
Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob.Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala zeleninku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Domácu kyslú kapustu scedíme.Očistíme cibuľu,popražíme na panvici s pokrájanou slaninou. Pridáme klobásu,ktorá je nakrájaná na pól mesiačiky a opražíme.Potom pridáme odkvapkanú kapustu ( ak je veľmi kyslá,premyjeme) a dusíme asi 5 minút.Pridáme trochu cukru,alebo soľ podľa chuti a plnku máme hotovú.Udržiavame ju v teple.
-
2
Na placky postrúhame zemiaky a z celej masy odoberieme naberačkou prebytočnú vodu zo zemiakov.Pridáme soľ,vajce,majoránku,čierne korenie,cesnak a trocha múky.Dobre vymiešame a pečieme na panvici tenké,chrumkavé placky.Panvicu vytrieme tukom pierkom,aj pri obracaní,aby neboli mastné.
-
3
Na teplé placky dáme teplú plnku,zakrútime do rolády a ozdobíme zeleninou. DOBRÚ CHUŤ !
Diskusia k receptu