Placky Paratha fotorecept

methi - fotkamethi, 17. augusta 2013
Placky Paratha (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

400 ml
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z muky, soli a vody urobime nelepive cesto. Dame ho do misky a nechame odlezat pol hodiny. Cesto rozdelime na gulky. Gulocku rozvalkame na placku, ktoru potrieme ghee.

  2. 2

    Prelozime placku na 1/2 a znova potrieme ghee.

    Placky Paratha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prelozime placku na 1/4 a znova vyvalkame na placku. Nesmieme valcekom prilis tlacit, lebo by sa nam zlepili vrstvy, ktore sme vytvorili tym, ze sme placku poprekladali a potreli ghee.

  4. 4

    Rozpalime panvicu a placku dame opekat na stredne silny ohen. Ked sa zacne trosku nadvihat a zo spodu malicko hnedne, prevratime ju a potrieme ghee.

  5. 5

    Hned zasa prevratime a potrieme ghee. Chvilku opekame do hneda a znova prevratime. Dopecieme a ulozime do utierky. Pokracujeme so zbytkom cesta rovnako.

    Placky Paratha (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariana33
tie placky vyzerajú super...keď som bola malá, tak sme si dačo podobné piekli...hl.múka, voda a soľ na suchej panvici, alebo u prastarkej na peci a nakoniec sme si to potreli maslom...mňamka
methi
Od toho prekladania a mastenia @izka. Na potieranie je este lepsie ghi nez olej.
marta13
tak o takých plackách som ešte nepočula, je to super, ukladám do KK a vyskúšam
majsterka
v našom regióne sa do nich ešte pridáva sóda bicarbóna,len sa neprekladajú ako tieto indické
neposed
krasne indicke placky, tesim sa, ze si opat medzi nami, mam velmi rada Tvoje recepty. Vdaka aj za tento
xanadu1955
Son naozaj rada že si sa vrátila naspäť na Varechu mám veľmi rada Tvoje recepty a mnohé som vyskúšala a chutia fantasticky. S ľudskou hlúposťou človek nespraví nič a tak sa nenechaj už odradiť a pre tých ktorí majú radi Tvoje recepty tak ich len ďalej pridávaj aby sme si mohli pochutnávať a spoznávať aj inú kuchyňu ako slovenskú tak vitaj späť na Vareche a verím že mnohí tak ako ja sa tomu tešíme
ywett
rada by som ochutnala a pre seba, by som si ešte potrela aj cesnakom :)
methi
Vacsinou so zeleninovymi jedlami alebo strukovinami.
luss44
ešteže sa tu objavujú aj staršie rcp, takéto jednoduché mám rada, ukladám si a vyskúšam
04dimension
Oceňujem jednoduché recepty, takže tieto placky určite vyskúšam napríklad ako prílohu k zeleninovému šalátu ;-)
stanci11
dalo by sa to cesto, alebo predpripravené placky aj zamraziť?
methi
@stanci11 dalo. Vyvalkaj placky, popras ich mukou trocha a uloz ich na seba tak, ze ich oddelis papierom na pecenie. Vystrihni si stvorce velkosti placiek. Lahsie sa ti budu oddelovat, ak napr. budes chciet odobrat len 2ks. Takto oddelene placky zabal dobre alebo daj do nejakej dobre uzavretej nadoby a mozes ulozit do mraznicky.
evinka7771
vynikajuce! urobili sme a nakoniec uz nam dosiel dal makhni, tak sme ich spraskali na sucho, bez nicoho :) Uz sa tesim, kedy budeme znovat robit nejaku indiu, len aby sme mohli urobit aj placky :)
katka78
@methi , dnes som robila tieto tvoje placky, dobre som sa pri ich výrobe pobavila - aká som grambľavá. Nielen, že nemám dve rovnaké, oni sa nepodobajú ani na tie tvoje :-) Ale nevadí, chutia výborne a nabudúce to bude lepšie, resp. nabudúce skúsim zase niektoré z plnených, čo tu máš, tuším, že by to mohla byť tiež zábava ;-)
Ďakujem pekne za recept, vlastne za dva, keďže placky som podávala ako prílohu k tvoju vynikajúcemu Murgh Makhani. To už robím opakovane.


mijaita
@katka78 je nas vic, kterym chutnaji jidla od @methi :-) Palcky mas hezke a nezapominej, ze methi je dela uz kolik let ! Ja jsem tyhle jeste nedelala, ale s cockou plnene ano. Psalas, ze se na plnene chystas, tak ty doporucuju a ja zas pujdu do parathy :-)
katka78
@mijaita , si zlatá, ďakujem :-) Inak presne tým som sa utešovala, že Miška už má prax :-) Na tú šošovicovú som pozerala, asi to bude ona nabudúce :-)
methi
@katka ani mne sa vzdy nepodaria pekne :) A podla mna ty ich mas paradne. Som rada, ze ti chutili (vidis si sikovna, ked boli dobre!), dufam, ze budu aj plnene. Vdaka za fotku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia