Pizzový koláč
Pizzový koláč (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Vyskúšajte tento pizzový koláč.
Postup
- Tu sú suroviny, ale pozor, pizzový koláč som robila len z polovice pripraveného cesta. Druhú polovicu cesta som použila na makovo-jablkový koláč - recept napíšem nasledovne.
Ale ak by ste chceli dva pizzové koláče, tak cesta je akurát, len náplň musíte urobiť dvojnásobnú.
- Najprv si zarobíme kvások. Ohrejem si trocha mlieka pridám 1 PL cukru a 42 g droždia rozmiešam a nechám kvások pracovať.
- Keď mám kvások hotový zhruba za 10 minút pridám múku, ktorú som si rozmiešala so soľou.
- Mlieko si trochu zohrejem, maslo rozpustím a zamiešam do mlieka a tiež zamiešam aj žĺtky.
- Vylejem do nádoby ku kvásku a múky začnem miesiť cesto. Ako vidíte strojom, ale môžete aj ručne.
- Miesim asi tak 10 minút, po vymiesení cesto preložím a nechám jednu hodinu kysnúť.
Tu už mám cesto nakysnuté.
- Cesto si preložím na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelím. Na tento koláč potrebujem asi polovicu cesta. Nakrájam tri kusy asi 10 cm široké.
- Druhú polovicu cesta si zatiaľ odložím bokom.
Jeden kus cesta si rozvaľkám do kruhu presne na šírku plechu na ktorý som si dala papier na pečenie.
- Pokiaľ nám ale cesto kyslo som si nakrájala na drobno moravské mäso a oravskú slaninu a rozrobila omáčku, ktorou som potierala cesto. Do paradajkovej pasty som pridala čili omáčku a pretlačený cesnak. Cesnaku si dajte podľa vlastnej chuti a taktiež aj čili ak chcete dajte, ak nie, nemusíte.
Mozzarellu som tiež nakrájala na drobno a syr na jemno nastrúhala.
- Rozvaľkané cesto som natrela rozrobenou paradajkovou omáčkou.
- Pridala pokrájané moravské mäso a oravskú slaninu.
- Nasledovne syr a tu som trochu urobila chybu dala som len mozzarellu a mala som pridať aj trochu nastrúhaného syra. Tak si môžete urobiť tak a prečo? Uvidíte výsledok.
- Tento postup som zopakovala ešte raz. Rozvaľkala druhé cesto, položila na prvé a navrstvila všetko tak ako na prvé.
Rozvaľkala tretie a položila na vrch.
Do stredu som si položila hrnček alebo môžete pohárik čo chcete.
Rozkrojíte 4 x okolo hrnčeka.
- Ďalej rozkrojíte, aby ste mali 8 častí.
- No a na koniec rozkrojíte, aby ste mali 16 častí.
- Teraz každý jeden rozkrojený kus dvakrát zatočte. Potrite rozpusteným maslom.
- Posypte syrom a tu tak, ako som už písala, som zabudla dať keď som plnila nastrúhaný syr, tak som ho všetok dala na vrch.
Piekla som na 200 °C v teplovzdušnej rúre, ale presne čas neviem zhruba asi 30-40 minút, skúšala som špajdľou, lebo som sa už začala venovať druhej polovici cesta.
Tak si každá sledujte, svoju rúru si poznáte, pečte do ružova a skúšajte špajdľou, či je upečený.
- Tak vidíte ako to dopadlo chutný síce bol ale na oko nič moc.
Tu už je koláčik upečený.
- Keď je v celku tak pre syr ani nie je vidno, že bol zatáčaný ale v reze je to trochu vidieť.
- Ak Vás zaujal vyskúšajte a ešte jednu radu. Ja som to videla, že to plnili nastrúhanými párkami, ale keďže tie párky veľmi nemusíme, tak som to skúsila tým moravským mäsom a oravskou slaninou plniť. No ale je na Vás ako si spravíte a čím naplníte.