Rýchla pizza
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Autor receptu: redakcia
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové placky pita.
2 porcie |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Chlebové placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich paradajkovým pyré rozmiešaným s pretlačeným strúčikom cesnaku a so štipkou soli. Potom povrch obložíme nakrájanými plátkami mozzarelly a zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C, pečieme asi 6-8 minút, kým budú mať placky zlatisté chrumkavé okraje. Ale pozor, aby sme ich veľmi nevysušili.
- Upečené placky obložíme plátkami sušenej šunky a guľôčkami minimozzarelly. Doplníme polovicami cherry paradajok a zľahka pokvapkáme zvyšným olivovým olejom. Servírujeme
spolu s drobnými šalátovými listami. My sme použili red chard
– mladé listy repy s ľahko horkastou chuťou. Výborná bude aj rukola alebo iné horkasté šaláty.