Pizza Alex po roku (fotorecept)

Autor receptu: alexola

V auguste 2010 som tu prezentovala Alex pizzu z pezze, no keď som si recept nedávno prezerala, povedala som si, že musím urobiť aj novší, nakoľko za rok pečenia pizze sme od určitých surovín upustili a ďalšie sme pridali. Takto nám pizza chutí viac a je pre naše telá istým spôsobom "zdravšia". Cesto používame stále to isté osvedčené- zatiaľ sa mu žiadne nevyrovnalo :)) Prikladám aj starší pokus o amatérsky videorecept, tak ak prejde, želám Vám príjemnú zábavu pri sledovaní :D dobrú chuť

2
porcie
15 minút
príprava
4 minút
na 350-400 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme ho trochu podkysnúť, alebo môžeme hneď pripravovať pizzu. Množstvo uvádzam pre 2 ks okrúhlej pizze alebo 1 plech.
  2. Len pre ilustráciu: nakysnuté cesto z 1kg múky= 8 kusov pizza.
  3. Cesto si rozdelíme a vyvaľkáme do tvaru kruhu.
  4. Pripravené obloženie na pizzu- tu je hlavná zmena pôvodného receptu. Používame čerstvé paradajky (a nie paradajkový pretlak), najlepšie z vlastnej záhrady, čerstvé šampiňóny (a nie konzervované), vlastnú bazalku (a nie zmesi korenín)...
  5. Kombináciou vyššie spomenutých čerstvých surovín obložíme pripravené cesto a vtedy by to mala byť pravá Alex pizza :)
  6. Paradajky na pizzu drvíme v mixéri s necelou 1/2 ČL soli a lístkami čerstvej bazalky.
  7. Môžme si pripraviť aj bryndzové obloženie- premiešaná bryndza s kyslou smotanou a uvareným postrúhaným zemiakom.
  8. variácia 1.
  9. variácia 2.- s bryndzou, slaninkou a samozrejme vlastným kôprom (robievame takýto slaný koláč, tak prečo neskúsiť aj na spôsob pizze?
  10. varianta 3. pizza Tóno- tuniakovo-cibuľová :) Ešte upresním, že tieto pizze pečiem vo vypálenej murovanej peci, pri teplotách 450°C a menej, takže pizza je veľmi rýchlo hotová, bez známok vysušenia. Samozrejme sa dá upiecť aj v rúre na najvyššej teplote s dlhšou dobou pečenia 200°C, 15 minút cca. Po upečení potieram okraje pizze cesnakovým olejom (prelisovaný cesnak + olivový olej)