Pivná nátierka

timara - fotkatimara, 2. novembra 2015
Pivná nátierka
Foto: timara

Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra Romadur o pive v zložení nedočítla. Ale dočítala som Zobraziť celý popisNeviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra Romadur o pive v zložení nedočítla. Ale dočítala som sa, že je to veľmi obľúbený syr Čechov práve k pivu alebo, že sa dokonca Romadur do piva nakladá. Nech je ako chce, samotný Romadur ako aj nátierka prekvapili a dokonalo sa hodia práve k poháru dobre vychladeného piva ;)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (200g)
1/2 ks
1 strúčik
1/2 ks
1/2 ks
1 lyžička
1 lyžička (alebo kvalitný kečup)
1/2 lyžička
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Syr nakrájame na kocky, dáme do misky a roztlačíme vidličkou.

  2. 2

    Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak (zbavený vnútorného klíčku), chilli a na veľmi jemno nakrájanú ančovičku. Pridáme aj lyžičku horčice, pretlaku z tuby (alebo kečupu s vysokým obsahom paradajok) a mletú papriku (odporúčam našu slovenskú Žitavskú ;). Všetko dobre premiešame a necháme aspoň 10 minút odstáť v chladničke.

  3. 3

    Natierame na krajce tmavého chleba alebo hrianky a dozdobíme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažitkou.

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja pomazanka musi byt vybornej chuti.Stoji za vyskusanie.5*
používateľ nemá avatar
mb
mb
odporucam pouzit Jarosovsky pivny syr :)
merlinja
som sklamaná :o(
čakala som pivo v rcp
no zas až taká zlá byť nemusí :o)
lorak40
Preto pivná,že po nej chutí pivo a nie len jedno.
remcula
@Timara máš pravdu, mi romadur i nakládáme do piva a je vynikající. :-) Tvá pomazánka ovšem nemá chybu!
timara
@kimlo , @zinnajdha ďakujem. . .@lorak40 správny prístup :)), @remcula , možno aj ten naložený z piva by sa dal do tohto receptu použiť :)) ak niekto vyskúšate, dajte vedieť . . . pekný deň
hubata
Keďže nie je jasné ani Slovákom ani Čechom ako je to s tým pivom, odporúčam kompromis: kvapnúť do pomazánky troška piva a ten zvyšok nechať pre kuchára. Jedno je isté že dobré pivo patrí k takejto dobrej pomazánke, lebo romadúr ma svoju nezameniteľnú vôňu a chuť. Krásny recept, dávam päť hviezdičiek a ukladám do KK, lebo by som určite na ňu zabudla ......
evanaaa
Romadúr nemajú, tak kupujem pivný syr, čo je asi jedno......v Kauflande a mám ho aj teraz doma ( pivný), tuším by som mala nejakú tú nátierku vyskúšať, hoci aj túto, ale bez ančovičiek, tie nemám, ale možno by bola dobrá aj sardelová pasta. Zatiaľ ukladám......
bembo
akonáhle zoženiem Romadur,už aj vyskúšam.vyzerá to,že je to poriadna maškrta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia