Pitipana (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Neviem prečo sa takto volá toto jedlo,ale je to banické jedlo.Banické preto,lebo je to jedlo pre tých čo ťažko pracujú,ved uvidíte podľa surovín.Je to chutné a voňavé jedlo.Raz za čas si to môžme dovoliť,že?!

2
porcie
20 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky pokrájame na kocky a na troche oleja ich opečieme do ružova.
  2. K zemiakom pridáme na drobno pokrájanu cibuľu,
  3. na kocky nakrajanú slaninku,
  4. podľa chutí klobásku a párok nakrajanú na kolieska.Ja som použila domácu klobásu a spišské párky.Opekáme na panvici kým sa zemiaky neopečú.
  5. Osolíme ak treba a okoreníme.Ak použijete pikantnejšiu klobásu a párok tak ani netreba.K hotovému rozbijeme vajce a necháme v celku kým sa neuvarí.
  6. Suroviny si prispôsobíme podľa toho pre koľko osôb pripravujeme.