Pitipana (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Neviem prečo sa takto volá toto jedlo,ale je to banické jedlo.Banické preto,lebo je to jedlo
pre tých čo ťažko pracujú,ved uvidíte podľa surovín.Je to chutné a voňavé jedlo.Raz za
čas si to môžme dovoliť,že?!
2 porcie |
20 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky pokrájame na kocky a na troche oleja ich opečieme do ružova.
- K zemiakom pridáme na drobno pokrájanu cibuľu,
- na kocky nakrajanú slaninku,
- podľa chutí klobásku a párok nakrajanú na kolieska.Ja som použila domácu klobásu a spišské párky.Opekáme na panvici kým sa zemiaky neopečú.
- Osolíme ak treba a okoreníme.Ak použijete pikantnejšiu klobásu a párok tak ani netreba.K hotovému rozbijeme vajce a necháme v celku kým sa neuvarí.
- Suroviny si prispôsobíme podľa toho pre koľko osôb pripravujeme.