Foto: mojack
Rákócziho piškota s tvarohom a jablkami.
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 čl |
|
1 PL teplá |
|
10 g mäkký |
|
Tvarohová zmes: | |
500 g |
|
3 ks |
|
5 PL |
|
3-4 ks nastrúhané |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Zaujala ma kombinácia tvarohu a jablk.
-
2
Klasický piškotový plát cesta. Źltka si vymiešam
-
3
pridám suroviny+ sneh
-
4
a natriem na plech s papierom.Upečiem 180 stupňov v predhriatej rúre 15 minút.
-
5
Jablká nastrúham a premiešam s práškovým cukrom.
-
6
Prichystám si marhuľový lekvár.
-
7
Taroh premiešam so žltkami
-
8
a pridám múku.
-
9
Opatrne do tvarohu vmiešam jablká.
-
10
a je to.
-
11
Na upečený plát cesta
-
12
natriem tvarohovú zmes do mriežky.
-
13
A na to tiež do mriežky marhuľový lekvár.
-
14
Zapečiem do hneda . 15 minút - (180 stupňov), alebo až mi to pekne zhnedne.
-
15
Jednoduchý a dobrý už len nakrájať.
K tvarohu ide aj muka. Dopisane
evanaaa- . Ja dávam do každeho / pikotoveho / cesta olej. Ale ked je recept ako tento tak som dala maslo.Zamiešam ho pred snehom.