Pirohy z hovädzieho chvosta s ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Dve cibule nakrájame najemno, opražíme ich na oleji dozlatista, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, pražíme 10–15 minút. Osolíme, okoreníme.
- Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou tak, aby všetko zakryla. Dusíme najlepšie v tlakovom hrnci. Potom zredukujeme šťavu na minimum a dáme vychladiť.
- Cesto: Z múky, vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto a necháme ho 10 minút odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, ktoré naplníme vychladnutým mäsovým ragú. Okraje cesta potrieme vodou a pirohy zlepíme. Varíme v osolenej variacej vode 10 minút. Plnené pirohy podávame s cibuľou opraženou na masle.
|