Pipi - zakliata polievka (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" . Recept som upravil do tzv.adrenalinovej podoby , pretože som použil kuracie mäso , určite privezené zo susednej , severne položenej krajiny , kde naša krajina naše kurčatá vyváža , oni ich tam spracujú a napichajú (vraj!) tekutinou a potom u nás predávajú .
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na úvod vysvetlím názov ! "Pipi" - preto lebo jedlo je spracované z mäsa zvieraťa ktoré za živa vydáva zvuky pí-pí , z kuracieho . Keby bolo zo psa tak by to bolo hav-hav a keby z koňa tak mi-ha ! .... A "zakliata" preto lebo som ju zaklial a vydarí sa vám len vtedy , ak si tento recept pridáte do svojej kuchárskej knihy . Ináč sa ju ani nepokúšajte robiť !!!
- Nakrájanú zeleninu do polomäkka uvaríme v slanej vode . Zvlášť si predvaríme aj cviklu .
- Na kocky nakrájané mäso ...
- ... krátko opražíme na rozohriatom oleji , osolíme , pridáme koreniny ...
- ... paradajkový pretlak a ...
- ... predvarenú zeleninu aj s vodou .
- Cviklu nakrájame a ...
- ... spolu s kapustou pridáme do polievky . Povaríme a podávame .
- Na tanieri dochutíme kyslou smotanou . Nezabudnite pridať recept do svojej KK a zapiť pivom . :) . Varte s úsmevom !!!