Pipi - zakliata polievka (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" . Recept som upravil do tzv.adrenalinovej podoby , pretože som použil kuracie mäso , určite privezené zo susednej , severne položenej krajiny , kde naša krajina naše kurčatá vyváža , oni ich tam spracujú a napichajú (vraj!) tekutinou a potom u nás predávajú .

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na úvod vysvetlím názov ! "Pipi" - preto lebo jedlo je spracované z mäsa zvieraťa ktoré za živa vydáva zvuky pí-pí , z kuracieho . Keby bolo zo psa tak by to bolo hav-hav a keby z koňa tak mi-ha ! .... A "zakliata" preto lebo som ju zaklial a vydarí sa vám len vtedy , ak si tento recept pridáte do svojej kuchárskej knihy . Ináč sa ju ani nepokúšajte robiť !!!
  2. Nakrájanú zeleninu do polomäkka uvaríme v slanej vode . Zvlášť si predvaríme aj cviklu .
  3. Na kocky nakrájané mäso ...
  4. ... krátko opražíme na rozohriatom oleji , osolíme , pridáme koreniny ...
  5. ... paradajkový pretlak a ...
  6. ... predvarenú zeleninu aj s vodou .
  7. Cviklu nakrájame a ...
  8. ... spolu s kapustou pridáme do polievky . Povaríme a podávame .
  9. Na tanieri dochutíme kyslou smotanou . Nezabudnite pridať recept do svojej KK a zapiť pivom . :) . Varte s úsmevom !!!