Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak je to niečo pre
mňa.
5 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca som dal suroviny na nálev a nechal rozvariť. Potom som do vriaceho nálevu dal celú brokolicu a kuracie prsia krájané na tenšie. Brokolicu som po piatich minútach vytiahol a v sitku schladil pod studenou vodou. Mäso som nechal variť desať minút. Vytiahol a nechal ochladnúť. Vajcia si tiež uvaríme na tvrdo. Postupne som to krájal do misy. Brokolicu orezal ružičky. Hlúb orezal od kôry a čistý strúhal na strúhadle. Vajcia očistené pretlačil cez kruh na zemiaky. Salámu som krájal na hrubšie slíže. Cibuľu s paprikou pokrájal na drobno. Mäso na drobné kocky.
- Pretože mám rád pikantné tak som tam pridal na drobno krájané feferóny.
- Majonézu som zmiešal s bielym jogurtom 1:1 a dal na pripravené suroviny. Dobré pomiešal všetko spolu a dal do chladu postať na 2 - 3 hodiny. Najlepšie je to nechať cez noc postať.
- Na tanier som dal listý ľadového šalátu naň brokolicový šalát a paradajky k tomu. Nejaký chlieb, alebo pečivo a môžeme papať. Dobrú chuť aj Vám želám.