Pikantné langoše s rybou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku pripra-íme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Potom z cesta vyformujeme malé bochníčky a necháme kysnúť ešte 20 minút. Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu, v strede musí byť cesto tenké na okrajoch hrubšie.
  2. Na dostatočnom množstve oleja vypražíme langoše z oboch strán. Musia plávať. Potom ich potrieme rozotreným cesnakom a olejom.
  3. Navrch urobíme kôpky zo zmesi rýb. Pripravíme ju restovaním nadrobno nakrájanej cibule, ktorú speníme na oleji a pridáme najemno nakrájané ryby, na polovice prekrojené cherry paradajky, čili papričky nakrájané na tenké rezančeky, opražíme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a čili. Dekorujeme bylin-kami, čili a plátkami mandlí.