Pikantné krevety
Autor receptu: frezia
Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj
pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi
chutne, zdrave jedlo.
Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj
zaciatocnik.
2 porcie |
10 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Tentoraz sme pouzili len chvosty, su jednoduchsie na pripravu.
Rozkrojime ich a vyberieme zo stredu crievko.
- V panvici rozhorucime olej a vlozime cesnak a krevety.
Oprazime ich zo vsetkych stran.
- Pridame nakrajanu paradajku (pouzivame male cherry paradajky, ale tentoraz sme mali doma len tie väcsie) a feferonku. Ked chcete velmi pikantne, mozete ju pokrajat, ale ta nasa je poriadne ostra aj v celku.
- Postupne podlievate vinom. Vzdy len trocha, nerobime krevety s omackou, okorenime a trocha posolime.
- Na zaver pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.
- Cela tepelna uprava trva maximalne 12 minut.
- Jedli sme ich s rukolovym salatom, chlebikom doma upecenym podla receptu
od @Iva63.
Ku krevetam sa hodi viac biely chlieb, ale my ho uz len doma pecieme a radsej zdravy celozrnny.
- a chutnym, zdravym fenyklom, pokvapkane limetkovou stavou. (Ked pouzivate pri vareni vino, lepsie je pouzit limetku, je jemnejsia.)