Foto: habakukurica
Nechutne dobré jedlo
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu zo sójovej omáčky, rybacej omáčky, sladkej chilli omáčky, nastrúhaného zázvoru, cesnaku, chilli papričky (množstvo a druh závisí od kuchára - ja používam ghost chilli lebo aj napriek tomu že páli ako ďábel je plná chuti a aj napriek svojej pekelnej štiplavosti neprebije ostatné chute - avšak ak ju použijete tak s mierou, habanero je oproti nej prechádzka ružovou záhradou:) nakoniec pridáme šťavu z citróna (množstvo tiež závisí od vašich chutí). Mnou uvedené množstvá sú len orientačné - každý by si mal udať chuť, ktorú zvládne. Marináda by nemala byť príliš slaná ale skôr taká sladko-pikantno-slaná a malo by jej byť také množstvo aby pokryla všetky krevety ale nemusia v nej plávať.
- 2
Do marinády vhodíme nelúpané buď predvarené alebo surové krevety a necháme marínovať aspoň 1-2 hodinky.
- 3
Na panvici rozpálime olej a hodíme tam krevety, ktoré na prudšom ohni opekáme až kým pomaly nezačnú karamelizovať. Podávame na listoch šalátu a paradajkách a pokvapkáme citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jedna madarska feferonka je 5000 SHU , takze ked pridam 100 feferoniek do nalevu budem mat to iste :-)
je to neuveriteľné, ale je to tak. Naga Bhut Jolokia - ghost je peklo.
Bod č. 2 - do marinády dáme krevety neolúpané. Keď krevety pocítia tu marinádu, samé sa vyzlečú a ujdu z toho pekla a budeš mať po pochúťke.